QlikView 12 vs Qlik Sense Cloud: En översikt

Qlik har länge varit känt för QlikView, en produkt som hjälpte till att flytta den business intelligence marknaden mot självbetjäning under det senaste årtiondet. Qlik nya blyprodukten är Qlik Sense, ett ännu mer affärsanvändarvänligt, visuell självbetjäning app infördes förra året, men det kommer inte att innebära slutet för QlikView.

QlikView 12, infördes den 8 december, är den första av många årliga uppgraderingar för att komma, och det finns inga planer på att dra sig tillbaka produkten, insisterade Qlik chefer vid förra veckans Qlik analytiker UnSummit i Austin, Texas. Med frigör 12, QlikView delar samma i-minne, associativa Qlik Data indexering (Qix) dataanalys motor med Qlik Sense och alla andra produkter på Qlik Analytics Platform (QAP). Det kommer att göra det lättare att migrera applikationer till rätt produkt.

Andra uppgraderingar i QlikView 12 inkluderar förbättrad klustring för skalbarhet, Mobile Touch förbättringar för bättre utnyttjande av inbyggda funktioner på iOS och Android-enheter, och RESTful API kopplingar för att länka till webbtjänster såsom de som används av sociala webbplatser och web content management system.

I jämförelse med QlikView gör Qlik Sense det enklare för affärsanvändare att analysera data och utveckla rapporter och instrumentpaneler. Så mycket bekräftades av sex prominenta kunder vid förra veckans UnSummit. Läkemedelsdistributör AmerisourceBergen, till exempel rullar ut Qlik Sense instrumentpaneler till flera tusen interna användare samt till kunder.

Efterfrågan på Qlik Sense hjälpte Qlik ökar licensintäkter 20% (i oförändrade valutor) i 2015, säger VD Lars Björk, upp från 13% år 2014. Företaget räknar ännu snabbare tillväxt när den rör sig i prenumerationsbaserade tjänster Qlik Sense Cloud . Lanseras i år som en freemium tjänst, Qlik Sense Cloud närmar 30.000 registrerade användare, och bolaget kommer snart att införa en betald, Qlik Sense Cloud Plus edition erbjuder mer lagringsutrymme, bredare delning och större app storlekar än stöds på den kostnadsfria tjänsten.

I mitten av 2016 Qlik planer på att införa en arbetsgrupp tjänst grupp på Qlik Sense Cloud som kommer att lägga samarbete och datastyrningsfunktioner. Och någon gång under 2017, kommer Qlik införa en företagsklass tjänst kan stödja hybrid och rent moln analys installationer i stor skala.

Säljaren betonar att Qlik Sense stöder mer än bara datavisualisering. Det är en jab på Qlik yngre och snabbare växande rival, Tableau Software, som är mest känd för datavisualisering. Qlik differentierade är dess associativa Qix dataanalysmotor, som håller hela datamängden och detaljrikedom finns även när du utforska och fokusera på utvalda dimensioner data. Om du väljer kunder som köper X produkt, till exempel, och du kommer också se vilka kunderna inte köper produkten. Enligt min mening ger associativ utforskning Qix fördelar jämfört med enbart datavisualisering eller konventionell drill-down-analys där man filtrerar bort informationen som du utforska.

Qlik in-minne håller associativa Qix dataanalysmotor alla data och detalj

i sikte, även när du utforskar utvalda dimensioner data.

De program som körs företag genomgår stora förändringar, men det finns också en hel del tröghet i systemet. Vi undersöker några av de viktigaste trenderna – inklusive moln adoption, rörlighet, konsumtionssyn och affärsanalys – som formar framtidens affärssystem landskap.

Qlik största utmaning under det kommande året kommer att höja sin varumärkesprofil i en alltmer moln centrerad BI och analys på marknaden. Konkurrenter kommer att omfatta inte bara tablån, Birst och GoodData, men även Microsoft med Power BI, IBM med Watson Analytics, SAP med molnet för Analytics, och Amazon med sin nyligen tillkännagivna QuickSight tjänsten.

Qlik gör ett försök att förbättra sin marknadsföring så det bättre kan konkurrera med alla dessa konkurrenter. Det börjar med de enkla steg för att säkerställa konsekvent varumärkes. QlikView är företagets mest kända varumärken, och i det förflutna denna produktnamnet har använts synonymt med företagsnamn QlikTech och Qlik. Nu har företaget konsekvent använda Qlik över webbplatser, säkerheter material och även byggnader och Qlik Analytics Platform är den som ligger till grund för alla produkter, inklusive Qlik Sense, Qlik Sense Cloud, QlikView QlikView NPrinting och växande Qlik Datamarket för tredje part anrikningsdata.

Tidsålder Self-Service Analytics dyker upp: IBM Watson Analytics, Advanced Analytics Utvärderingskriterier, Informatica anges nya mål för sin växande dataplattform, Qlik Morphs till en plattform Vendor, Alteryx Pioneers Self-Service Data-Prep och Analytics

Bland stora leverantörer, Microsoft med Power BI utgör det största potentiella hotet mot moln uppkomlingar som Qlik och tablån. Att stå ut, behöver Qlik att bara behöver förgrunden kombinationen av den associativa Qix motorn och Qlik Sense-gränssnittet. Enligt min mening som kommer att kräva fler partnerskap och word-of-mouth marknadsföring taktik snarare än branding krig mot mycket större spelare. Qlik har mer än 37.000 kunder och miljontals användare, så det har en utmärkt språngbräda för att växa Qlik Sense och Qlik Sense Cloud.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

MyPOV konkurrenskraftigt på en välbesökt marknad

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Medel