Windows 8 fortsätter att misslyckas

Den verkliga take-away från Net Applications maj 2013 frisläppandet av NetMarketShare månadsoperativsystem statistik är, som, PC-försäljningen fortsätter att kollapsa, kan Microsofts Windows 8 vara en faktor bakom steget.

Windows 8 marknadsandel

Nya användningsstatistik visar Windows håller stadig som PC-försäljningen nedgång, En närmare titt på dessa Windows 8 och Windows RT användningsnummer, Windows 8: Microsofts New Coke ögonblick, Den stora satsning: Microsoft dubblar ner på tjänster i Windows 8.1, IDC: Global PC transporter störta i värsta fall i en generation, fem skäl till varför Windows 8 har misslyckats

Medan Microsoft apologeter fokuserar på Windows fortsätter att vara det dominerande operativsystem för persondatorer, hålla de saknade de två elefanten i rummet, Windows 8 fortsätter att falla bakom Microsofts tidigare topp operativsystem fel, Vista och Windows är inte längre den dominerande slutanvändaren operativsystem när datorer, smartphones och surfplattor beaktas.

De senaste siffrorna från NetMarketShare visar att PC-marknaden kan bromsa, men det är inte förändras mycket. Windows 8 ökar sin andel som människor byter ut sina gamla datorer, och trots högljudda hot tycks ingen ha ersatt sina Windows-dator med en Mac eller Linux.

Det är sant, på skrivbordet, Windows 7 fortfarande rankas som bästa operativsystem med 44,85 procent av alla PC-användare, följt av ännu populära Windows XP med 37,74 procent. Vista-ja aldrig älskade Vista kommer in på tredje plats med 4,51 procent. Trots det, hitta och köpa Windows 7-datorer har blivit allt dyrare och svårare, bara försöka hitta en i en butik, Windows 8 aktie ökar men fortfarande kommer i sista på 4,27 procent.

Ännu värre, är Windows 8: s månad-over-månaders tillväxttakt släpar längre efter Vistas fruktansvärda 2007 adoption nummer. När man jämför de operativsystem när de först lanserades, Windows 8: s acceptans i sin första månaden bogserade Vista med drygt en halv procent bland PC köpare. Nu, i sin 8: e månaden ut, Vistas marknadsandelar siffror leder nu Windows 8 med 3,64 procent. Självfallet, båda ligger långt efter XP och Windows 7: s siffror på liknande punkter i deras produktens livscykel.

Jag misstänker att det kommer bara att bli värre för Windows 8.1 (blå) .; Windows 8.1, lovar att ta itu med några av användarnas oro, om Windows 8. Men kommer det ta upp tillräckligt av dem?

Till exempel, om alla pånyttfödda Startknappen gör är att ge dig en annan väg in i impopulära, Metro-gränssnittet, Windows XP och Windows 7 användare verkligen bryr sig? Oavsett hur bra Windows 8.1 visar sig vara, verkar det troligt att företag kommer att vänta på att köpa någon version av Windows 8 tills Blue finns i det fjärde kvartalet 2013.

Vissa skulle hävda att eftersom NetMarketShare förändrar hur de mäter webbläsare och operativsystem marknadsandel från tid till annan utifrån förändringar i Central Intelligence (CIA) befolkningsdata som, du kan inte rättvist jämföra NetMarketShare data från år till år, särskilt som Redan 2007.

Man skulle kunna hävda, som NetMarketShare rival Statcounter gör att “Viktning statistik innebär att statistik är bara så bra som den viktning metod som använts. Om viktningen uppgifterna är felaktiga eller inaktuella, då det gör de uppgifter helt felaktigt.” Vidare, Statcounter finner NetMarketShare CIA-baserade data massasging att vara “vag och inkonsekvent.

Så varför använda NetMarketShare uppgifter alls? Jo, för bättre eller sämre, det är den mest använda statistiken för operativsystem och webbläsar aktie. Således, till de bästa av de tillgängliga data, jag försöker att jämföra, om inte identisk äpple till äppelsorter sedan Granny Smith till Red Delicious äpplen. Även om du inte kan förvänta sig att vara helt korrekt, inte siffrorna anger signifikanta trender.

I större slutkundsmarknaden, som Mary Meeker, väl ansedd analytiker och riskkapitalist, påpekade i sin maj 2013 Kleiner Perkins Caufield & Byers “2013 Internet Trends rapport, Windows är på tillbakagång oavsett hur mäta det. Apple iOS och Android har nu lejonparten av datorenheter, inklusive persondatorer, smartphones och surfplattor, med 65-procentiga andel över Windows 35-procent. Mark Shuttleworth, Ubuntu Linux grundare, var på något när han förklarade att; Ubuntu Linux första felet, att “Microsoft har en majoritet marknad” var nu stängd.

NetMarketShare mobila operativsystem statistik visar Apple iOS håller ledningen med en stark 59,49 procent, följt av Android med 24,4 procent. Java ME, med 10,2 procent och Symbian med 2,06 procent, som inte ens smartphone operativsystem få upp den bakre. Nedanför dessa finner vi en gång mäktiga Blackberry OS, med bara 2,06 procent, och alla kombinerade versioner av Windows Phone med en liten 1,21 procent.

Microsofts mobila operativsystem andel är faktiskt värre än det verkar. Ingen av de senaste smartphone / tablett operativsystem, Windows 8, Windows Phone 8 eller RT. även bryter 0,01 procent märket på NetMarketShare mobila / tablett operativsystem marknadsandel diagram. Hur illa det är det? Android 1.6, med 0,01 procent, gör att diagrammet.

Vissa skulle hävda att jämföra mobila och stationära operativsystem är som att jämföra äpplen och apelsiner. En mer benägna jämförelse är hästar och bilar. Båda ger dig transport. Experter säger datorer och deras operativsystem är på väg ut. Microsoft, en buggy-whip tillverkare, kanske inte håller med denna analogi.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Windows inte längre någon roll? Självklart inte. Vissa användare kommer alltid att behöva datorer och de flesta av dem kommer att hålla med Windows. Frågan för Microsoft idag är “Kommer någon vill att Windows 8?”

 Berättelser

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Kan Windows 8.1 åter starta Windows 8?