Penn State tillkännager del två av sina nya datacenter planer

Penn State meddelade förra veckan att de hade slutfört planer och fått godkännande för finansiering för del två av sina nya datacenter planer. Den $ 58.000.000 i finansiering kommer att användas för att bygga en andra datacenter, här på Penn State campus vid University Park, för att matcha den anläggning som produktionsstartades i januari på deras Hershey Medical Center campus.

Mer än någonsin, datacenter köra världen, men många av dem behöver en 21: a århundradet omstart. Dagens datacenter måste vara mer effektiva, redundant, och flexibel än någonsin. Vi undersöker när och hur man bäst kör ditt eget datacenter kontra när man ska lägga till molnet eller en tjänsteleverantör, och när du tar en hybrid strategi.

En del av planeringen, från allra första början av detta projekt var att ha två datacenter tillgängliga så att de kunde ge backup för varandra, tillsammans med återställning och kontinuitetstjänster, med tanke på det geografiska avståndet mellan de två anläggningarna. De är nära nog att kostnaden för höghastighetståg Interlink mellan de två är relativt billig, men ändå tillräckligt långt ifrån varandra att samma geologiska eller väder katastrof skulle vara osannolikt att påverka båda.

University Park Data Center, eftersom det är att kallas, kommer att vara en två våningar struktur med förmåga att stödja en IT belastning på 1,75 megawatt med ytterligare en megawatt av kapaciteten finns i samma byggnad. Webbplatsen är planerad att växa för att stödja så mycket som 8 megawatt vid behov med nybyggnation.

Anläggningen kommer att ha en konstruktion mål att nå en PUE på under 1,2. Planen är att åstadkomma detta på fyra sätt, med tre steg, med början första med högeffektiva värmeväxlare cirkulerande inomhusluften, sedan tillsätta vatten spruta på värmeväxlarna för att minska lufttemperaturer. Den tredje etappen av kylningen kommer att kräva kompressorer för mekanisk kylning och vara den minst effektiva, men dess användning kommer att begränsas så mycket som möjligt.

För att se till att kyla är mest effektivt tillämpat datacenter sig kommer att göra omfattande användning av varm och kall gången inneslutning för att säkerställa att kyla tillämpas endast när det behövs.

Vid denna tid, har Penn State inte meddelat när banbrytande sker för denna andra anläggning, men alla bitar är på plats (finansiering och plats) för att börja när som helst.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar