PayPal: Singapore företag se högre online-export

Singapore företag klockar högre volymer i gränsöverskridande transaktioner på nätet, växer 38 procent förra året, med Kina, Hong Kong, och Frankrike framstår som dess snabbast växande marknader.

Enligt e-betalningsleverantör PayPal, lokala köpmän som körs på sin plattform såg en 26-procentig ökning av 2013 jämfört med föregående år i online-exporten till USA marknaden, vilket var den största marknaden för Singapore företag. Australien, som var Singapores näst största online exportmarknaden, sköt volymerna ökade med 48 procent förra året, medan det brittiska rankas tredje största körde online-exporten med 38 procent.

Mer specifikt, Kina, som kan dra nytta av sin tillverkning nav och marknadsstorlek. Dock bör e-handelsplatser i regionen först lösa viktiga utmaningar med användargränssnitt, support och logistik.

Singapore köpmän såg den största tillväxten i online-exporten från Kina, på 148 procent jämfört med föregående år, att placera den asiatiska ekonomisk jätte som den fjärde största största marknaden för lokala företag. Hong Kong klockade den näst snabbast växande hastigheten med 85 procent, följt av Frankrike på 63 procent, och Israel på 57 procent med Thailand avrundning topp fem på 54 procent.

PayPal har mer än 500.000 aktiva användare i Singapore, som utgör e-betalning säljarens över 10 miljoner konton i Asien-Stillahavsområdet, inklusive Kina, Indien och Australien visade företagsledare på massmedia som sammanfattar onsdag i Singapore.

Med traditionell export doppning, bör handlare i stadsstaten överväga att vända sig till online-verksamhet för att ansluta underskottet, sade Lawrence Chan, paypay Asien vice VD för öppna tjänster och general manager för Sydostasien / Indien verksamhet.

Icke-olja inhemska exporten från Singapore föll 0,6 procent förra året, jämfört med de växande volymerna för online export, konstaterade Chan, och tillade att gränsöverskridande transaktioner står idag för 25 procent av PayPals totala verksamhet. Detta förväntas växa, öppna en lukrativ global e-handel landskapet för Singapore företag.

Enligt bolagets 2013 statistik, de fem snabbast växande exportproduktkategorier för lokala köpmän var grupp-buys, sällskapsdjur leveranser, hälso- och sjukvård, rådgivning och mode. De fem exportkategorier var resor, programvara, mode, webbtjänster, och spel.

En sådan köpman är lyxvaror och modebranschen, Reebonz. Singapore-baserade företaget har nästan 3 miljoner medlemmar, varav de flesta är från den asiatiska regionen, inklusive Malaysia, Hongkong och Thailand, men de flesta är från sin redaktion, som står för 2 miljoner medlemmar. Cirka 80 procent av Reebonz omsättning kommer från transaktioner på nätet, 50 procent av dessa är gränsöverskridande, säger Sharanjit Kaur, företagets globala marknadschef, som också var vid genomgången idag.

Betonar vikten av, Asien som en e-handelsmarknaden, Chan sade några 50 procent av e-handel köpare av 2015 kommer från regionen. Huvuddelen av detta förmodligen kommer från, Kina, tillade han.

Han påpekade också att mobilen som en viktig drivkraft på marknaden. PayPal förra året hanterade betalningar till ett värde av US $ 180.000.000.000 hela världen, en ökning med 24 procent jämfört med 2012, och 15 procent av denna volym drevs av mobila betalningar totalt cirka US $ 27 miljarder dollar. Det finns över 143 miljoner aktiva PayPal användare i 193 marknader globalt.

När vi frågade, Chan avböjde att bryta ner andelen mobila betalningar per region eller enskilda marknader och upprepade istället bolagets fokus på att driva transaktioner via mobilen. Det gör man genom att förbättra användargränssnittet för mobila betalningar, samt uppmuntra sina handlare att “mobilisera” sina nätbutiker. Han tillade att PayPal kan hjälpa handlarna göra det gratis och inom sju minuter genom sin MobiPay funktion det infördes förra året.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Chan bekräftade också att, Samsung Galaxy S5, användare i 26 länder, däribland Singapore, kommer att bli den första att kunna logga in på sina PayPal-konton via; telefonens fingeravtrycksläsare, och betala för sina inköp utan behov av lösenord.

Han sade PayPal är för närvarande “talar med Apple” för att ge en liknande tjänst på iPhone, liksom andra mobiltelefontillverkare.

Med en omsättning på US $ 6,6 miljarder förra året, PayPal bidrog 41 procent av de totala intäkterna för moderbolaget eBay.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard