Video stjärnor i Ciscos resultat uppsving

Chefer sa tisdag att Cisco vinst hoppade 40 procent och intäkterna ökade med 27 procent under bolagets andra fiscal andra kvartal, som avslutades den 27 januari jämfört med samma period föregående år. En stor del av tillväxten kan hänföras till stark försäljning till tjänsteleverantörens kunder såsom kabeloperatörer och telefonbolag.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Kabeloperatörerna har uppgradera sina nät för att leverera HD-TV och video-on-demand-tjänster. Och telefonbolag som AT & T har också varit att köpa redskap för att uppgradera sina nät för att leverera TV via deras nätverk.

“Jag har aldrig sagt det fanns en killer application tills jag talade om video,” John Chambers, vd i bolaget, sade under ett konferenssamtal med analytiker och investerare.

Denna efterfrågan hjälpte Cisco intäktsökningen 18 procent på sin IP-dirigeringsutrustning och 13 procent på sin Ethernet switch redskap. Men det var tillväxten från Cisco 2006 förvärv av set-top-box maker och kabelinfrastruktur leverantör Scientific-Atlanta som var stjärnan i kvartalet.

Vetenskapligt Atlanta växte väl över 20 procent jämfört med föregående år och bidrog $ 639.000.000 i intäkter under kvartalet. Chefer sade att nästa kvartal ser lika lovande.

Det blir inte starkare än drivkraften hos den vetenskapliga-Atlanta, “sade Chambers.” Detta är den bästa pipeline jag har sett.

Vetenskaplig-Atlanta är förmodligen mest känd för sin set-top-boxar, men företaget har också en stark linje kabel infrastrukturprodukter. Efterfrågan på denna utrustning skjutit i höjden, växer 50 procent jämfört med föregående år, Charles Giancarlo, Ciscos utvecklingschefen, sade under en intervju efter resultat samtal.

Giancarlo sade också Cisco har förutse en ökad efterfrågan bandbredd som skapats från mer video på nätet under de senaste fyra eller fem år. Men företaget hade förväntat mig att hända lite tidigare än den har.

Video skapar en hel del bitar på nätet “, sade han.” Vi visste att det skulle komma. Det enda vi kan få fel är tidpunkten. Men vad som är viktigt är att vi får in i branschen och är förberedda för det när det händer.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera