UK tonåring undviker fängelse för kärn dataintrång

Joseph James McElroy, 18, av Woodford Green i London, hade befunnits skyldig till otillåten modifiering av datoruppgifter och försämra prestandan hos en dator i avsnitt tre av 1990 Computer Missbruk lagen på Bow Street Magistrates i december.

I domen, berättade domaren Goymer McElroy att det var förståeligt att den amerikanska regeringen först trodde en terrorist försök hade gjorts att kompromissa sina datorer, som ansvarar för energiförsörjningen och för integriteten och säkerheten för amerikanska kärnvapen.

McElroy visats 17 datorer på Fermi National Accelerator Laboratory i Chicago i juni 2002, som innehöll både klassificerade och nonclassified uppgifter om kärnvapen och forskning.

Men han hade bara använt reservlagringsutrymme på labb datorer och bredband för att ladda upp piratkopierade filmer, program och spel för honom och hans vänner att använda. Han hade också lösenordsskyddad detta utrymme.

Lab personal märkte bara systemen hade äventyrats när säkerhetskopior började sakta ner och ta mycket längre tid än vanligt. En utredning som omfattar amerikanska myndigheter och Scotland Yard dator brottsenhet avtäckt McElroy e-postadress, och han greps i juli förra året.

Den amerikanska regeringen hade hävdat £ 21.215 ($ 38.975) i kostnader för de tre dagar det tog för att rengöra och reparera hårddiskar, under vilken tid vitala forskningsdata var tillgänglig.

Domare Goymer sade McElroy hade inga medel för att betala dessa kostnader som han redan hade upplupna £ 3000 ($ 5510) i student skuld i sitt första år på universitetet.

Men han sade att detta skulle vara en varning till dem som tror att hacka in i datorer är en “skämt” eller en “hobby” och att någon i framtiden befunnits skyldig till sådana brott kommer att möta frihetsstraff.

Detta är ett allvarligt brott “, sade han.” Datorer är ett viktigt inslag i livet i 21-talet. Regeringen, industri, handel och en hel rad andra branscher förlitar sig på integriteten och tillförlitligheten i sina datorer för att deras korrekta och lagliga aktiviteter kan utföras.

Domstolen beordrade att alla piratkopierad programvara, filmer och spel som finns på McElroy datorer förstöras.

Andy McCue av Silicon.com rapporterade från London.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder