Twitter Transparency Report ser uptick i begäranden om borttagning i världen

Twitter har rullat ut den senaste utgåvan av sin globala Transparency Report, den här gången med några nya anmärkningsvärda datapunkter.

Den mikrobloggtjänst första börjar publicera sin halvårs öppenhet rapport i juli 2012. Före den här veckan, var den senaste uppdateringen i januari.

Ungefär som den version vi ser från Google emellanåt, avslöjar Twitter rapport insikter i antal statliga begär det tar emot om kontoinformation, borttagning av innehåll och upphovsrätt.

San Francisco-baserade operation hävdade också att rapporten beskriver hur Twitter vidtar åtgärder – eller inte.

Det har varit några ändringar och upticks sedan januari.

Till att börja med, skiljer Twitter nu uppgifter om olika typer av förfrågningar den får från USA: s regering under ömsesidig rättslig hjälp (MLAT) och även andelen förfrågningar om penna register / trap-och-spår order.

Dessutom, antalet förfrågningar undanhålla innehåll helt på Twitter har hoppat från två länder till sju på bara sex månader.

Sammanfogning Frankrike och Japan är Brasilien, Indien, Japan, Nederländerna, och Ryssland.

Några exempel: Twitter fick ett domstolsbeslut för att ta bort en nedsättande konto i Brasilien, liksom en begäran från den tyska brottsbekämpande att ta bort ett konto baserat på dess association med en förbjuden nynazistisk organisation i Tyskland.

Med tanke på debatten och känslighet kring uppgifter som härrör från sociala nätverk i spåren av NSA PRISM-programmet skandal som bröt ut i juni, erkände Twitter ledarskap detta är ett problem i samband med rapporten.

Men Jeremy Kessel, chef för rättspolitiska vid Twitter, förklaras närmare i ett blogginlägg på onsdag morgon att det sociala nätverket fortfarande inte kan vara så öppen som det kanske skulle vilja vara

En viktig konversation har börjat om i vilken utsträckning företag bör tillåtas att publicera information om nationella förfrågningar säkerhets. Vi har gått samman med branschkollegor och civila frihet grupper att insistera på att USA: s regering möjliggöra ökad insyn i dessa hemliga order. Vi tror att det är viktigt att kunna publicera antalet nationella ansökningar säkerhets – inklusive FISA upplysningar – separat från icke-hemliga önskemål. Tyvärr kan vi fortfarande inte kan inkludera sådana mått.

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

Den fullständiga rapporten finns tillgänglig på nätet nu.

Bild via officiella Twitter Blog

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål