Regulator varnar Sky TV över ISP kontrakt

Sky Network Television, Nya Zeeland dominerande betal-TV-operatören, har varnat för att bestämmelserna i sina avtal med detaljhandeln telekomtjänsteleverantörer (regionstrategidokumenten) kommer sannolikt att ha brutit mot konkurrenslagstiftningen.

Regulator Commerce kommissionen utfärdade varningen efter en undersökning visade att de nuvarande bestämmelserna är osannolikt att ha minskad konkurrens och det är osannolikt att orsaka skada i framtiden. Men kommissionen lade Sky märker på att det kommer att fortsätta att övervaka sina kontrakt och genomföra med Internetleverantörer sälja sin exklusivt innehåll.

Inga ytterligare åtgärder kommer att vidtas under vad kommissionen beskriver som “historiska brott”.

“Vi tror att Sky ingått historiska avtal med regionala strategidokumenten som hade till syfte, effekt, eller sannolikt effekten av kraftigt minska konkurrensen”, sade Commerce kommissionen ordförande Dr Mark Berry.

Sky TV har ett hushåll täckningsgrad i Nya Zeeland på cirka 50 procent. I mars sålde Rupert Murdochs News Corporation sin andel 43,6 procent i bolaget.

Uppdraget var bekymrad över “viktiga åtaganden” i kontrakten. Medan syftet med dessa har troligen varit oförändrad, säger det är osannolikt att ha samma effekt på den aktuella marknaden.

“På grund av marknadens utveckling, de viktigaste åtaganden Sky har med det är osannolikt att fortsätta att ha samma effekt regionstrategidokument” Berry sa, att citera en nyligen marknadsstörning med införandet av en ny sport betal-TV-produkt och den senaste undantaget av luftrummet till Telecom Nya Zeeland för att marknadsföra produkten.

Berry sa att om bevis kommer till kommissionens kännedom att konkurrensen är, eller sannolikt kommer att vara betydligt minskat, det kommer att vidta verkställighetsåtgärder för att säkerställa att de långsiktiga konsumenternas intressen skyddas.

I detta avseende, förbehåller vi oss rätten att dra brevet varning som har skickats till Sky, att uppmärksamma en domstol i varje senare förfarande mot Sky.

Ett sådant fall kan ta flera år att avsluta och kostar miljontals dollar, sade Berry.

Kommissionen konstaterade också att Sky: s avtal med innehållsleverantörer är inte sannolikt att ha brutit mot lagen om handel, eftersom det verkade vara tillräckligt innehåll av alla typer som finns utanför Sky exklusiva kontrakt för att sätta ihop en tilltalande betal-TV-paket.

Kommissionen sade dess beslut hindrar inte andra partier från att ta sin egen handling.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

27 § i lagen om handel gör det olagligt att “ingå ett avtal eller arrangemang, eller komma fram till en överenskommelse, som innehåller en bestämmelse som har till syfte eller har eller sannolikt kommer att innebära, i huvudsak minska konkurrensen på en marknad” .

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”