Red Hat ups sin virtualisering och moln spel

Jag sagt det förut, jag säger det igen,. Red Hat kommer alltid att vara en Linux företag, men det är att satsa sin framtid på molnet. Dess senaste drag, frigivning av Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) 3,3 och Openstack-baserade Red Hat Cloud Infrastructure (RHCI) 4.0, är ​​Red Hat höja moln insats.

Det börjar, som alla moln projekt gör, med virtualisering. Den senaste RHEV är utformade för att ge traditionella datacenter virtualisering samtidigt som en påfart till Openstack RHCI. RHEV nya själv värd motor gör det möjligt att användas som en virtuell maskin på värden. Detta i sin tur minskar sina hårdvarukraven.

Red Hat är också en fördubbling ner på RHEV fördelar för Openstack. Företaget uppger att RHEV “gör det möjligt för kunder att sätta in en gemensam uppsättning Openstack tjänster (Compute, lagring och nätverk) som kan användas av deras datacenter virtualiseringsplattform genom Red Hat Enterprise Virtualization, liksom deras privata moln genom Red Hat Enterprise Linux Openstack plattform. med en sammanhållen miljö mellan det privata molnet och datacenter, kan en mängd olika företag nu distribuera traditionella och elastiska arbetsbelastning utan att behöva duplicera infrastrukturskikt. ”

Red Hat kommer inte ensam på sin nya virtualiserings väg. HP, NetApp och Symantec / Vertias alla använder RHEV tredje part plug-in Application Programming Interface (API) ramverk för att ge datacenter färdiga program för att arbeta med det.

När det gäller RHCI, är det för att “ge organisationer med en omfattande infrastruktur-as-a-Service (IaaS) plattform som överbryggar verksamhet under nuvarande traditionella virtualiseringsmiljöer, samt nya privata och offentliga resurser moln.” Självfallet, Red Hat skulle föredra om du använde RHEV för hypervisor, men det kan arbeta med andra hypervisorer.

Under sin virtualiseringslagret, det, naturligtvis, körs på Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Det är också utformad för att fungera hand i handske med RHEL Openstack Platform, och Red Hat CloudForms. Det senare är “en heterogen verktyg för att förena verksamheten för flera hypervisor miljöer och molnteknik.”

Tillsammans Red Hat hävdar att dessa har “tätare integration mellan dessa tre komponenter, så att användarna kan minska bild inkonsekvenser och dubbelarbete genom att bara skapa en enda uppsättning av virtuella bilder.”

Red Hats chef för virtualisering, Radhesh Balakrishnan, sammanfattade det hela i ett uttalande: “Red Hat är entusiastiska över de uppdaterade erbjudanden för att möta datacenter virtualisering och elastiska moln kundernas behov strukturera sin resa till ett öppet hybridmoln Dessa erbjudanden är. konstruerad för att hjälpa till att bygga en mer produktiv och effektiv öppen privata moln och ge en mer tillförlitlig infrastruktur för IT och molnoperatörer. nu backas upp av världens största Openstack partner ekosystem, hjälper Red Hat Cloud Infrastructure IT för att överbrygga datacenter infrastruktursilor och mer effektivt möta användarnas behov.”

Jag sammanfattar Raleigh, NC-baserade Linux power Meddelanden som Red Hat vilja vara din allt-i-ett, privat eller hybrid, Openstack moln leverantör. I Red Hats perfekt värld, kommer du att använda deras komplett programvara stack i ditt datacenter för alla dina moln behov.

Om du placerar dina pengar på Red Hat har du en leverantör för alla dina moln behov. Och om något går fel, du behöver bara ta itu med en leverantör att ta itu med dina problem. Jag tror att många företag kommer att finna detta ett attraktivt alternativ.

 Berättelser

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Red Hat vill vara Openstack stora hund, Red Hat är OpenShifting i molnet, Red Hat lanserar sin egen Openstack produkt,. Red Hat leder sätt att certifiera Openstack proffsen, Red Hat släpper ny molnvänliga Red Hat Storage

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin