Red Hat satsar sin moln framtid på Openstack

Den stora nyheten kommer ut ur Red Hat: s årliga konferens, Summit Red Hat, är inte så mycket om Linux som det handlar om företagets växande engagemang för Openstack moln teknik.

Efter 20 år, kommer Red Hat aldrig lämna Linux, men för framtida intäkter, Red Hat har klart sina ögon på Openstack, och molnet. På Boston-baserade konferens, Red Hat gjort en Openstack tillkännagivande efter den andra.

Den kanske viktigaste är att Red Hat nu har lanserat sin egen Openstack baserad infrastruktur som en tjänst (IaaS) privata moln, Red Hat Cloud Infrastructure (RHCI). Detta paket, som är riktad direkt till VMwares vCloud Suite och Microsofts Azure, bygger naturligtvis på Red Hat Enterprise Linux (RHEL) och använder Linux inbyggda virtualiseringshypervisor, KVM.

Enligt Red Hat, är RHCI utformad för att tillgodose detta behov, och gör det möjligt för organisationer att bygga och förvalta ett privat moln samtidigt som en påfart till en mycket skalbar offentliga molnliknande infrastruktur baserad på Red Hat Openstack. Gary Chen, IDC: s forskningschef för Enterprise Virtualization Software, tror Red Hat kan vara på något här. “Som organisationer migrera från traditionella virtualiserings distributioner att moln arkitekturer, har fokus skiftat från bara hypervisor till hela stapeln av moln programvara, som inkluderar IaaS moln systemprogramvaran och hybrid molnhantering. När kunderna börja utvärdera teknik som Openstack för moln, röd hatt nya lösningar är väl positionerade för att skapa intresse från branschen. ”

Att hjälpa företag att bygga applikationer ovanpå Red Hat / Openstack moln erbjudande, föreslår Red Hat att dess JBoss middleware stack är precis vad din IT-avdelning kommer att behöva. Närmare bestämt är Red Hat erbjuder verktyg som Windup för att hjälpa företag att flytta från från egenutvecklade applikationsservrar till Red Hat öppen källkod JBoss Enterprise Application Platform.

Raleigh, NC-baserade Linux jätte erbjuder också Red Hat CloudForms att övervaka och hantera dina befintliga heterogena virtuella maskiner och molnservrar. Du kan använda CloudForms att distribuera, övervaka och hantera molntjänster över Red Hat Enterprise Virtualization, VMware vSphere, Microsoft Azure och Amazon Web Services.

Slutligen är Red Hat också blanda lagring och Openstack tjänster för att göra det lättare för företag att distribuera och hantera privata och offentliga moln med sina enhetliga lagringstjänster för Openstack stöd Block Storage (Cinder), bildtjänst (Glance) och Object Storage (Swift ) från samma lagringspool. Företaget hävdade, “Red Hat Storage har möjlighet att köra lagring och datortjänster på samma fysiska eller virtuella servrar för att ytterligare minska kostnaderna för Openstack infrastruktur.”

Sätta ihop allt, och du får Red Hat försöker bli din one-stop IaaS, och med sin, OpenShift paket plattform som en tjänst (PaaS) leverantör. De är inte de enda. Amazon, Microsoft, VMware, och Google alla vill vara din go-to molntjänster leverantör. Ändå ger Red Hat top-of-the-line Linux och öppen källkod referenser till affärs molnet, så jag skulle gradera dem som verkliga moln utmanare på denna punkt.

 berättelser

Red Hat smider Hortonworks engineering pakt, slipsar lagring i Openstack

Red Hat öppnar OpenShift PaaS moln för företag

Ericsson, Red Hat, SAP spets $ 10m till Openstack spelare Mirantis

Red Hat smider Hortonworks engineering pakt, slipsar lagring i Openstack, Red Hat öppnar OpenShift PaaS moln för företag, Ericsson, Red Hat, SAP spets $ 10m till Openstack spelare Mirantis, Red Hat skjuter öppen källkod moln med Openstack distro, Red Hat planerar att göra för Openstack vad det gjorde för Linux

Red Hat driver öppen källkod moln med Openstack distro

Red Hat planerar att göra för Openstack vad det gjorde för Linux

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin