Quigley stift Turnbull NBN kostnad blowout på MTM förseningar: Rapportera

Den verkliga orsaken till företaget rulla ut Australiens National Broadband Network (NBN) nu behöver potentiellt AU $ 56 miljarder topp finansiering för att slutföra sin utrullning är inte den teknik som införts av Labor, utan snarare de inledde under den tidigare kommunikationsminister cum premiärministern Malcolm Turnbull, tidigare NBN Co vd Mike Quigley har sagt.

På tal till ABC Bakgrund Briefing, sade Quigley införandet av fiber till noden (FTTN) och hybridfiberkoaxial (HFC) i NBN planer har resulterat i en pågående “tragisk underskattning” av bolagets kostnader.

På måndagen släppte nationella program ett dokument enligt uppgift skriven av Quigley i september, med titeln exploderande Malcolm Turnbull s Myter [PDF] som diskuterar varför kostnaden för den så kallade multi-teknik mix (MTM) NBN har ökat med AU $ 15 miljarder dollar.

Enligt Quigley, har förseningar i utbyggnaden FTTN och HFC teknik haft större inverkan på NBN slutresultat än de uppskattningar teknologier.

“Kan förväntas Minskningen av HFC och FTTN betalande kunder mellan 2015 och 2018 för att ha en betydande inverkan på NBN Co intäkter – vilket bidrar till den 15 AU $ miljarder ökning av den totala finansiering som krävs”, säger tidigare VD.

Det är dags att sluta försöka skylla den förra regeringen och ledningen för problemen med kostnader och tidpunkten för MTM, och erkänna att kostnaden för roll [sic] ut HFC och FTTN och tidsplanen som skulle behövas var grovt underskattats av koalitionen. Det är anledningen till att vi nu ser en 15 AU $ miljarder ökning från den strategiska översynen och en AU $ 26,5 miljarder ökning från engagemang i april 2013.

Quigley motbevisade också påståenden från Turnbull att en ren fiber-to-the-lokaler (FTTP) NBN skulle dröja till 2028 för att slutföra.

“För att vara korrekt, måste man anta att under de närmaste 13 åren kommer NBN Co rulla ut bara 12,300 lokaler per vecka i genomsnitt. Färre lokaler än den passerar regelbundet varje vecka i dag”, sade han.

Det är nästan säkert sant att en allt-FTTP NBN skulle ta längre tid att slutföra än dess sämre MTM motsvarighet. Men det skulle sannolikt endast vara längre med en till tre år.

I hans papper, Quigley försvarade lönenivåerna till entreprenörer från NBN Co under hans mandatperiod. År 2013, sade New South Wales Business avdelningen hade fått klagomål över “extremt fattiga” lönenivåerna för att konstruera fibernät.

“En viss entreprenör från Sydney regionen rekommenderas att eftersom annulleringen av kablaget anbudsförfarandet mer än 18 månader sedan, har det varit extremt fattiga andelen arbete för entreprenörer, samt en brist på kommunikation mellan NBN och entreprenörer om när arbetet möjligheter av detta slag faktiskt kommer att göras tillgängliga “, kammaren sade vid den tidpunkten.

Quigley sade i sitt papper som den nya NBN ledningen införts genom Malcolm Turnbull “samtyckte till krav” från byggentreprenörer.

“Påståendena bosättningar och räntehöjningar under 2014 kan ha varit lämpligt för en ny ledning för att” rensa däck “och motivera byggpartners att fortsätta att arbeta på ett FTTP utbyggnaden som nu planeras för uppsägning”, sade han.

“Men om dessa bosättningar och räntehöjningar skulle ha varit nödvändigt i en fortsatt (faktiskt accelererar) FTTP utbyggnaden kommer vi nu vet aldrig. Vad som är säkert är att de har en gång kommit överens om att högre priser, NBN Co skulle finna det svårare att få dem ner igen. ”

Medan svidande av kostnader och tid som behövs för att byta till HFC, Quigley var inte så hård om HFC teknik. Han sade att om det görs bra, kan NBN planerade HFC uppgradering arbete.

De två tekniker som kan bära höga bandbredder är fiber till lokaler och HFC “Quigley berättade ABC.” De pengar som har tillbringat på HFC, kan man säga att det är inte gått till spillo.

Med allt som har hänt sedan han lämnade NBN Co, Quigley sade en återgång till NBN ursprungliga plan kunde inte hända.

Med tanke på alla de beslut som har fattats, de utbyggnader som sker, de erbjudanden som omförhandlats med Telstra, du bara inte kan avkoda det omelett.

Hans kommentarer spegla de från Shadow kommunikationsminister Jason Clare, som sade förra månaden att en återgång till 2013 ram Labor för nätverket inte skulle vara möjligt.

“Jag kan inte fixa röran denna regering har gjort med hjälp av en strömbrytare eller dra ut varje nod eller stoppa allt arbete NBN närvarande gör utan potentiellt orsaka mer problem och slöseri med sjunkit investering”, säger Clare.

Om någon tror att jag kan bara klicka mina fingrar dagen efter valet och vi kan gå tillbaka till hur det var, kommer de att vara besviken.

Även om han inte skulle avslöja Labor NBN planer som de skulle ta till nästa val, Clare lovade att leverera mer fibrer än regeringen.

Fiber till noden kommer att vara borta. Det är inte en fråga om om detta kommer att ske. Det är när det kommer att hända och hur det kommer att ske “, sade han.” Om du röstar för Labor partiet vid nästa val kommer du att rösta för mer fiber. För mer information, måste du vänta tills en bit närmare till nästa val.

Clare sade också vid den tidpunkt då han förväntar NBN att börja distribuera fiber till distributionspunkten (FttdP) och använd G.fast att bära signalen över koppar.

G.fast spår som utförs av NBN har sett företaget att nå genomströmning hastigheter på 800 Mbps över en 100m kopparledning, och 967Mbps på en 20m linje.

Brittiskt telekomoperatör BT meddelade nyligen att den har kunnat nå en kapacitet på 5 Gbps med G.fast på 35m tvåpar kopparkabel och 1.8Gbps över 100m med två-par koppar.

I Uppskattningar senaten förra månaden, NBN medgav att det planerade att tillbringa AU $ 14.000.000 på att förvärva 1,800km av koppar som används i MTM nätet – tillräckligt för att hålla företaget fem månader.

Det är 100-par och 200 par kablar som, beroende på storleken på noden “, säger NBN VD Morrow.” Det handlar om i genomsnitt 350 meter koppar per nod i FTTN miljön.

Använda företagets siffror, motsvarar det till tillräckligt med koppar för över 5100 noder.

NBN sa att det behövs koppar för att köra mellan sina noder och pelare.

Det finns en matarkopparkabel som går in i vårt grannskap ingångspunkt, där en pelare står upp ur gatan, vanligtvis nära vandringsleden “, sade Morrow.” Vi vill komma åt denna pelare, eftersom det har ett distributionsnät som går till varje en av våra hem. Nu vill vi att få tillgång till den med vår optisk teknik som vi levererar med fiber till noden, men … om det är tvärs över rummet eller ner blocket, måste vi sätta koppar för att kunna komma till denna nod .

Under förhandlingen Morrow sade några kunder avbryta order att köpa en FTTP fiber förlängning efter att ha sett de hastigheter möjlig på FTTN, och att endast 37 personer ur en potentiell miljoner har tagit upp möjligheten att köpa en 1Gbps tjänst på FTTP-teknik .

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata