Qualcomm Snapdragon chip går dual core; Ska Intel oroa sig?

Qualcomm på tisdagen presenterade sin första dual-core Snapdragon processorer i ett försök att omintetgöra Intels förestående intrång på smartphonemarknaden.

Som tidigare nämnts, planerar Intel att ta sin Atom linje till smartphones. Men Intel inte kommer att ha en lätt match med tanke på att det finns en uppsjö av intensiva konkurrenter redan i smartphone marknaden, som oftast använder ARM-arkitekturen. Lägg upp och du har följande

Qualcomm sagt sitt Mobile Station Modem, MSM8260 och MSM8660, kommer att integrera två kärnor som kör upp till 1.2GHz (uttalande Techmeme). Dessa tredje generationens chipset är avsedda för smartphones, surfplattor och smartbooks. Qualcomms Snapdragon plattform ingår redan i HTC Droid Incredible och en uppsjö av andra enheter såsom Dell Streak Android tablett och Lenovos LePhone.

I själva verket, Qualcomm på att Computex Taipei 2010 konferensen är att visa upp mer än 140 enhets mönster baserade på Snapdragon processorer.

Nedre raden: Intel kommer att ha hårdare pulka i smartphone marknaden. Om Malik noteras att kombinationen av både Qualcomm och Googles Android-operativsystem är det största hotet mot den gamla Wintel ångvält.

Det är svårt att argumentera med det ta. Vi vet att mobilen är en stor oro för Microsoft, som i grund och botten har en sista skott i fjärde kvartalet kommer att vara en smartphone spelare. Håll ögonen öppna för hur Intel gör.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Chip företag som Qualcomm flytta uppströms till netbooks, Intel flyttar nedströms till smartphones, Processor utopi för mobila datorer, och en fin kollision att titta mellan Wintel publiken och armen folks.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under