PrinterSetup projekt för CUPS

En nyligen släppt skrivare verktyg för större Mac distributioner är i “prototypfasen.” För dem som förvaltar mass mängder Macs och Unix-maskiner, kan detta projekt vara användbar.

PrinterSetup är en del av PrintingWorks, en öppen källkod CUPS “skriva bokförings lösning” av Lucid Information Systems. Docs säger att det är utvecklat på Mac OS X för Mac OS X, men kan användas av alla UNIX-system, det har testats på Debian v3.1.

PrinterSetup är utformad för att förenkla hanteringen av skrivare i ett små och medelstora nätverk. Den har utformats med målet att hålla skrivarens utbyggnad möjlig eftersom nätverket växer i storlek du lägga till fler skrivare till nätverket, eller så många systemadministratörer som inte inte redan använder skrivarinställningar fruktar en skrivare flyttas från en plats till en annan. Möjligen på en avlägsen plats, som du också hantera.

Dokumentationen visar att medan PrinterSetup kan användas på egen hand, är det utformat för att fungera med RADmind administrationsmjukvaran.

Manuel Deschambault, en sysadmin för en pedagogisk plats i St-Hyacinthe, Quebec, gav det en tummen upp. Han sade att han använde den för att hantera 700 Mac.

Dess beta, så vissa blod och svett måste investeras men utvecklarna är stora och har svarat på alla mina frågor, så kudos. Jag kan nu skapa skrivare på mina maskiner genom att dra några ikoner. Och i min nästa källa release, kommer processen att vara helt automatiserad.

Den nuvarande versionen kommer med skript som kan starta eller avbryta alla jobb på alla utskriftsköer. Utvecklings noterna innefatta hopp om portering programvaran till Ruby, som kommer att bidra med stöd för Windows skrivarhantering.

Om du missade RADmind session på Macworld Expo Mac IT spår, är en video på nätet. Patrick McNeal av MIT: s Information Services & Technology-divisionen erbjuds VD Mac OS X med Radmind – Imaging, rollback, och inga licensavgifter, som nu kan hittas på Macworld Encore i / Administration flikarna Mac OS X.

En PDF av presentationen är här.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada