Windows 10 2-i-1s: Acer avtäcker Switch Alpha 12, vätskekyld Surface Pro rival

Acer räknar Switch Alpha 12 är fläktlös design är en första för en bärbar dator med Intels Skylake marker.

Mer om Windows 10

Microsoft lägger meddelandefunktionen Allt till nya Windows 10 Mobile provuppbyggnad, Microsoft lägger slutligen Surface bok, Surface Pro 4 kvardröjande sömn elände till sängs, Windows 10 tips: Använd Cortana hemliga ordbok; När Windows 10 avbrott, inte bara skylla Microsoft; Microsofts Skype fungerar nu utan plug-ins med Windows 10 Edge webbläsare, Microsoft levererar Windows 10 “Redstone” telefon bygga 14322 för testare

Acer har tagit wraps bort Switch Alpha 12, en fläktlös, vätskekyld 12-tums Windows 10 avtagbar anteckningsbok.

Enheten ger Windows 10 fans på marknaden för en 2-i-1 en ny billigare alternativ än Microsofts $ 899 Surface Pro 4. Acer säger vätskekylning och utelämnandet av en fläkt i $ 599 Switch Alpha 12 bör hålla det både tyst och cool.

Enligt Acer, är en första i sitt slag för en bärbar dator med Intels Skylake sjätte generationens Core i-processorer och hjälpa den att leverera en åtta timmars batteritid fläktlös konstruktion.

Acer har gett Switch Alpha aluminium en borstad finish, medan 12-tums pekskärm har en upplösning 2160 x 1440.

Liksom Surface Pro 4, kan den köpas med en utmätningsbara tangentbord och har en justerbar cykelställ som kan ställas in i valfri vinkel upp till 165 grader. Det finns också en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ.

Den bärbara datorn kommer att börja säljas i Europa i maj börjar på € 699, följt av en juni lansering i USA där det kommer att kosta $ 599.

Exakt prissättning kommer att tillkännages som enheten startar på olika marknader. Det kommer att finnas tillgänglig med antingen 4GB RAM eller 8 GB RAM körs på Intels Core i7, Core i5 eller Core i3 processorer. Lagrings inkluderar 128GB, 256GB eller 512GB SSD.

Enheten har också två typ C-portar, tre USB typ A-portar, en HDMI-port, samt ljudingång och utgång.

Acer erbjuder ett utbud av extra USB Type-C bryggor för att ansluta enheten till större skärmar, samt en valfri penna för att dra nytta av Windows bläck, som kommer att anlända med Microsofts Windows 10-årsjubileum uppdatering kring gång enheten börjar säljas .

Med tangentbord anslutet, Switch Alpha väger 1,25 kg (2.76lb), som sjunker till 900gm (1.98lb) utan tangentbord.

Den nya Windows 10-enheten följer lanseringen av Acers nya $ 300 14-tums Chromebook 14.

Acer på torsdagen meddelade en massa nya maskiner, inklusive spelfokuserade Predator 17 X anteckningsbok och Predator G1 skrivbordet, som är byggda för att stödja Oculus, HTC Vive, OSVR och StarVR virtuell verklighet headset.

Även anländer maj är den nya Windows 10 Acer Aspire S 13 anteckningsbok, som börjar på $ 699 i USA och 699 € i Europa. Det kommer att innehålla en valfri pekskärm och även köras på Intels Skylake processorer med upp till 8 GB RAM.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela