Vad var i månadens superstora parti Windows och Office-uppdateringar?

Denna veckas Patch tisdag frigivning från Microsoft var epic.

Problem uppstår när du fästa och lossa en Win32 app från aktivitetsfältet i Windows (3.035.527), Skriv ut bilder guiden slutar svara i Windows 8.1 (3.012.235), en del föreningar standardprogram för en roaming användare kan gå förlorad när du loggar in på en RDS server i Windows (3012702), Individuell minnesenheter kan inte matas ut genom Säker borttagning av maskinvara UI i Windows 8.1 (3.013.172), innehåll på låsskärmen visas felaktigt i Windows som har uppdatering 2.919.355 installerad (3.018.133); uppdatering för RichTextBox kontroller och ALT koder i Windows 8.1 (3.022.796), Multi-touch gest inte fungerar när du avslutar kalkylatorn i Windows (3.024.755); Kompatibilitetsproblem för applikationer som är beroende av en viss kod layout för minne i Windows (3.030.947), Åtkomst nekad “fel när du använder en Windows Store appen konfigurerar skrivarens egenskapsinställningar i Windows (3034348), svart skärm efter snabbt dra upp och ner på Windows 8,1 låsskärmen (3.035.553)

Listan över 14 säkerhetsrelaterade uppdateringar var långt mer än vanligt, men det var bara aptitretare. Det fanns mer än ett dussin icke-säkerhetsrelaterad uppdateringar för Windows 8.1 (dessa visas i Windows Update under rekommenderade rubrik), och denna månads parti Microsoft Office-uppdateringar, som också släpptes på Patch tisdag, ingår en lång lista.

Mellan Windows och Office, det är en massa uppdateringar. En kollega skickade mig en skärmdump som visade 50 uppdateringar installerade på Patch tisdag för ett system med Windows 8.1 och evig licens version av Office 2013 installerat.

Om du har en Office 365 abonnemang, uppdateringar anländer via Klicka-och-kör installationsprogrammet och är mycket mindre påträngande. Men även med Office ur bilden som var en hel del uppdateringar.

Och nej, det är inte normalt.

Som jämförelse skull, jag kollade en yta Pro 3 som har Windows 8.1 och Office 365 sedan september förra året. Här är hur många uppdateringar det fick i vart och ett av de senaste sex månaderna.

Så varför den stora uppgång denna månad? Förutom de 14 säkerhetsrelaterade uppdateringar, fanns ytterligare 16 Rekommenderade uppdateringar, med buggfixar och förbättringar tillförlitlighet. Dessutom, vissa system, inklusive denna Surface Pro 3, plockade upp drivrutinsuppdateringar.

Här är en genomgång om vad som var i dessa uppdateringar ej säkerhet för Windows 8.1.

Den mest allmängiltiga uppdatering är mars 2015 systemet samlade, som innehåller förbättringar ospecificerade tillförlitlighet för Windows 8.1 (3.027.209).

Uppdatering 3036612 fixar en irriterande problem som medför att Windows Store appar kraschar i Windows 8.1. Uppdatera 3029803 adresser ett par stopp fel som uppstår när Windows 8.1 datorer återgå från viloläget: förhoppningsvis du har sett det sista av 0x0000009F (DRIVER_POWER_STATE_FAILURE) och 0x14F_WCM (PDC_WATCHDOG_TIMEOUT) fel.

Resten av uppdateringarna täcker några ganska obskyra buggar

Några uppdateringar har installerats på min testsystem även om tillhörande Knowledge Base (KB) artiklar sade att de inte tillämpas. Uppdatering 3036228, till exempel, är avsedd att förhindra en specifik Blåskärm, en 0x00000119 stoppfel (VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR). Enligt den tillhörande Knowledge Base-artikeln, “Frågan uppstår när ett program används som visar DirectX innehåll och fångar skärmdumpar kontinuerligt på en ARM-baserad enhet.” Det låter som det ska endast tillämpas på Windows RT-enheter, men du hittar det på Intel-baserade datorer samt.

En annan uppdatering, 3024751, är avsedd att fastställa en specifik fråga som innebär användning av nyckeln Tab i dialog anslutning Wi-Fi-rutor på en yta Pro 3. Av någon anledning var att uppdateringen installerad på en HP Stream skrivbordsenhet på mitt kontor.

Och jag är ärligt talat inte säker på hur många Windows 8.x enheter verkligen behöver uppdateras APN databasposter för Y! Mobile och Truphone. Hundratals? Men om du råkar vara en av dem, sedan uppdatera 3036562 är för dig.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

För en fullständig redovisning av vad byrån laget släppt, se den långa inlägget från Office Sustained Engineering laget.

Under det senaste året eller så har Microsoft haft en brokig historia med uppdateringar behöva dra flera efter att de orsakade omfattande problem med vissa konfigurationer. Hittills har mer än 24 timmar efter Patch tisdag release, jag har inte hört talas om några omfattande problem med denna månad sats, bortsett från ett problem med StartIsBack Start-menyn byte och en tillfällig glitch (sedan fast) med en drivrutinsuppdatering för Display grafikkort.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick