? Inte tillräckligt IT-specialister: RBA chef

Lanseringen av Australiens realtids betalningssystemet har försenats som Reserve Bank kämpar för att konkurrera med de fyra stora bankerna för IT-specialister för att ställa upp.

Chefen för Reserve Bank sade att systemet för företag, offentliga och statliga myndigheter för att göra 24-timmars realtidsbetalningar gjorde “ganska bra framsteg”, men skulle missa sin deadline 2017.

RBA guvernören Glenn Stevens sade de fyra storbankerna utgifterna om AU $ 100.000.000 vardera på sina infrastruktursystem och anställa specialister som omfattas av RBA, som spenderar om AU $ 25.000.000.

“Marknaden för den typ av IT-kunskaper du behöver för att bygga betalningssystemen verkar vara ganska hett just nu eftersom du har fyra stora institutioner och lite mindre som vi doppa in i den pool”, sade han representanthuset ekonomi kommitté på fredagen.

En Greythorn studie från förra året förutspådde att Australien skulle leda till en brist “stora” färdigheter inom de närmaste fem åren. Undersökningen sade Australien var riskerar att förlora sina IT-personal till utländska marknaden.

Men den senaste kompetensbrist Australien rapport från Australian Department of Employment sade att det fanns ingen brist kompetens inom IKT-sektorn i Australien.

Efterfrågan på IT-proffs är dämpad och arbetsgivare har lite svårt att rekrytera arbetare som uppfyller deras kompetensnivå förväntningar “, enligt rapporten, också om att konkurrensen från kvalificerade sökande till tillgängliga IT lediga sektorn var” robust “.

RBA början inrättas en grupp av fem för att arbeta på att inrätta sin realtid betalningssystemet.

Arbetet med systemet officiellt inleddes i februari 2013 efter det godkändes av RBA betalningssystem styrelse.

Australiska Betalningar Clearing Association (APCA) chef Chris Hamilton hade förutspått i november förra året som när den är färdig, skulle utbyggnaden och driften av systemet kostar lokala finanssektorn på över 1 miljard AU $ under en 12-årsperiod.

“Vi räknar med i detta skede – och naturligtvis det beror på ett stort antal faktorer att komma – att den totala kostnaden för industrin, och kom ihåg detta är ett 12-årigt avtal med två års bygga och 10 år i drift, skulle vara uppemot AU $ 1 miljard euro för hela branschen, spridda över allt detta arbete “, sade han vid den tidpunkten.

I samband med att rulla ut realtids betalningssystemet meddelade RBA i juli att det är ute efter att se över hela sin kärnbankslösning, som för närvarande stöder banktjänster till den australiska regeringen och ett antal kunder.

RBA sade vid den tidpunkt då beslut bakom den kommande översynen är att hjälpa den att leverera en förbättrad banktjänst för sina kunder med en mer modern arkitektur och programmering plattform.

Plattformen kommer att användas för att stödja betalningssystemen som behandlar över 320 miljoner betalning och 25 miljoner inkasso transaktioner per år, som läggs ut till kundkonton på ett aggregat, samt individuell basis.

med AAP

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar