? Fujitsu har en sval vätska svar på hot spots i smartphones

Fujitsus nya värmehantering koncept;. Fujitsu, Fujitsu har utvecklat en metod för att kyla smartphones som det hävdar kan uppnå fem gånger större värmeöverföring än metall eller grafit ark.

En av biverkningarna av förpackningssmartphones med allt mer kraftfulla komponenter i mindre utrymmen är värme, vilket kan vara obekvämt för användaren och orsaka slitage på komponenterna.

Som Fujitsu konstaterar har den konventionella metoden för att hantera överskottsvärme som alstras av komponenter i en smartphone varit att installera ark av metall eller grafit med relativt hög värmeledningsförmåga. Men företaget hävdar att de värmeledande egenskaperna hos dessa material har nått sin gräns.

Fujitsu svar på detta är den “sling heat pipe”, en tunn värmeöverförande anordningen fylld med ett flytande kylmedel som fungerar för att flytta bort värme från den heta komponenten mot en svalare del av anordningen.

Italienska forskare har kommit fram till ett nytt sätt att klämma extra livet ur vanliga litiumjonbatterier, tack vare miraklet material.

Värmerör är inte nytt för datorindustrin och används redan för att flytta bort värmen från processorer. Men på mindre än 1 mm tjock, ser Fujitsu potential för sin enhet för att fästas till CPU av en smartphone eller surfplatta. Det hävdar också att dess utformning innebär att det inte kommer att tömma enhetens batteri.

“En slinga värmerör är en värmeöverföringsanordning som består av en förångare som absorberar värme från värmekällan och en kondensor som avleder att värme bort, med de två komponenterna är förbundna med ledningar i en slinga,” företaget sade.

En arbetsfluid är inkapslat inuti detta sluten slinga som kylmedel. Värmen från värmekällan avdunstar kylmediet, och den energi som går in avdunstning av kylmediet tas bort från värmekällan, sänka dess temperatur. Den är baserad på samma princip som tillämpas vid stänka vatten på trottoaren för att minska värmen.

Större skärmar, mindre priser: Hur din smartphone kommer att förändra detta år, Utvecklarna dilemma: Varför fler smartphones inte nödvändigtvis innebära mer vinster, Smartphone för framtiden: Under $ 100, och allas enhet val

Loopen innehåller en ångfas (där värmen flyttas bort från CPU) och en vätskefas där att värme skingras och returneras till den heta fläcken.

Staplade ark av koppar med små porer inuti förångaren härma en svamp för att skapa en “kapillärverkan” som driver vätskan runt slingan, vilket säkerställer enhetens orientering kommer inte störa dess förmåga att överföra värme.

Ovanpå detta, eftersom enheten bygger på värme från den heta komponenten, det kommer inte att orsaka en batteriförbrukningen.

“Eftersom denna loop heat pipe använder värmen från värmekällan för att driva termisk överföring, utan att använda en extern pump eller annan energikälla, inte ökar det den totala energiförbrukningen hos anordningen för att diffundera värme, vilket möjliggör praktiskt och bekvämt användning av elektronisk utrustning “, säger Fujitsu.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

smartphones

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus