? Dödshot, FBI klagomål hälsa lanseringen av underrättelsetjänsten databas

Ett projekt som skördade återupptar på Linkedin av 27.000 personer i den globala underrättelsetjänsten har mötts av hotet om stämningar, ett klagomål till FBI, och även ett dödshot.

Transparency Toolkit M. C. McGrath säger medan det ännu inte har varit något officiellt svar till Open Source Intelligence projekt, kallat ICWatch har det funnits enskilda push-back. Utöver de hot, har det funnits några arga telefonsamtal.

Open Source Intelligence, kallad OSINT i underrättelsekretsar utnyttjar allmänt tillgängliga data för att avslöja ny information. När det gäller ICWatch, är syftet att “titta på bevakare”.

McGrath säger flera personer har bett att tas bort från ICWatch, men eftersom uppgifterna redan görs tillgängliga för allmänheten, är koncernens policy att inte ta bort dem.

Inte alla i ICWatch har reagerat aversely heller “, säger han.” Vissa människor i databasen verkar mer road än upprörd över att hitta sina profiler och ett par har frågat oss tekniska frågor om uppgifterna.

Det finns vissa problem med dessa uppgifter, dock.

Några av de identifierare som används på Linkedin tycks ha öste upp återupptar av människor som aldrig har varit en del av underrättelsetjänsten. Termen “Surrey”, till exempel, fångade människor med det namnet.

McGrath erkänner det finns några sådana problematiska söktermer, inklusive “PRISM”, som skulle kunna vara namnet på NSA övervakningsprogram eller ordet i allmän användning.

“Detta behöver städa upp efter hand och vi har planer på att göra detta, men effekterna av detta är något begränsad eftersom varje term har antalet möjliga resultat täckta av Google”, säger han.

“Senare vi började använda extra filter för att minska eller eliminera orelaterade återupptar för programnamn som också vanliga ord. Till exempel, medan söktermen PRISM har ganska lite av buller, PRISM SIGINT kommer i värsta fall få människor som arbetar i signalspaning och använda ordet prismat i en obesläktad sammanhang och i bästa fall få människor som arbetade på PRISM övervakningsprogrammet. ”

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Samtidigt Wikileaks under helgen twittrade att det höll på att förbereda en data sammanslagning med ICWatch att lanseras på måndag. Bortsett från värd en instans av ICWatch på Wikileaks.org, uppgifter om kopplingen förblev oklar vid tidpunkten för publicering.

McGrath säger dödshot fick var allmänt, som syftar till att alla inblandade i projektet.

“Jag är inte alltför orolig för dödshot eller klagomål på denna punkt som jag inte har hört mer om dem”, säger han.

Ett annat projekt skulle följa ICWatch snart, tillägger han.

Transparens Toolkit arbetar också med att lägga till fler datakällor, förbättra sökandet programvara, och att utveckla en ny version av sitt nätverk analysverktyg som integrerar med sökandet programvara.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund