Sydkorea Internet jätte NHN enligt antitrust sond

Fair Trade Commission (FTC) undersöker NHN Corporation, operatören av portalen Naver för eventuella otillbörliga affärsmetoder.

Enligt The Korea Times på onsdagen lanserade antitrust regulatorn undersökningarna officiellt på måndag, gick till Internet jätte huvudkontor i Bundang, Gyeonggi, och hålls på plats inspektioner och samlade dokument, sade en FTC talesman, men avböjde att ge ytterligare detaljer, säger bara sonden pågick.

NHN bedöms ha en dominerande marknadsandel på över 70 procent i lokal portal marknaden före konkurrenterna Daum och Nate.

Det finns rapporter om att FTC kommer att undersöka om företaget använder sin position orättvist mot dess partner,. Den Korea Times noterade NHN hade “enorma makt” över annonsörer och mjukvaruutvecklare, bland annat på marknaden på grund av sin popularitet på stationära datorer, vilket ökar i den expanderande mobila plattformar på grund av dess messenger Service Line.

Regulatorn hade enligt uppgift samlat bevis innan undersökningar för att bevisa NHN var en dominerande aktör på marknaden, med betydande inflytande uppnås genom att kasta sin vikt runt, noterade rapporten.

När kontaktats av webbplatsen Asien, sade en NHN talesman: “Vi kommer att samarbeta fullt ut med FTC: s utredningsprocessen. Ni måste förstå att vi inte kan ge information medan undersökningen pågår.”

Sydkoreas minister för vetenskap, IT och framtida planering Choi Moon-ki, uttryckte också oro NHN s dominerande ställning på marknaden vid en presskonferens på regeringskomplexet på Gwacheon i Gyeonggi på onsdag, en separat rapport från Korea Times noterade.

“NHN har fokuserat för mycket på extern tillväxt under rodret för en ung VD. NHN bör tänka mer om att göra en social bidrag till samhället. Det har alltför mycket marknadsinflytande”, säger Choi.

NHN hade varit starkt criticzed förra året för att utvidga sin makt till andra marknader såsom fastigheter och andra än kärn Internet-företag, som många säger dödar mindre företag grossistmarknader noterade rapporten. Däremot har Internet jätten har försökt att kompensera för sin image som en monopolhållare på marknaden genom att erbjuda högre förhållande återgår till utvecklare över resultatet och hålla forum för dem, och ett starkt stöd att hjälpa små och medelstora företag (SMB).

År 2008, FTC införde också böter på US $ 227.000.000 ₩ (US $ 203.633) mot NHN för samma antitrust påståenden, den största någonsin för en portalbolag, noterade Korea Times. Seoul High Court tog NHN sida men, men rättegången pågår fortfarande.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna