Singaporean fängelse för olagligt åtkomst SingTel databas

En lokal man har fängslats för att få obehörig åtkomst till lokala telco SingTel databas.

Enligt en rapport i dag av lokaltidningen The Straits Times, den 26-åriga singaporianska Remy Lee var en tidigare anställd av nya meddelande, som är en SingTel auktoriserade återförsäljare. Hans anställning gav honom tillgång till SingTel Portal för elektroniska Tilldelning och registrering (SPEAR), att låta honom utföra datasökningar på SingTel abonnentdatabas genom att knappa in en användares ID-nummer.

Den 12 mars 2012 hade Lee gått med på att hjälpa en LoanShark löpare, Chua Jin Cheng, för att utföra screening av ID-nummer på spjutet systemet i utbyte mot en monetär belöning. Chua senare introducerade honom till olicensierade utlånings kallas Ah Cheng.

Ah Cheng gav några identitetskort nummer till Lee, som använde systemet för att hämta abonnenternas personuppgifter och betalades totalt S $ 200 (US162.47) för informationen.

Loansharks i Singapore är kända för att trakassera låntagare, som inte kan betala tillbaka sina lån, i sina hem.

Lee har belastats med dator missbruk och dömdes till sex veckor i fängelse.

I en tidigare webbplatsen rapporten säkerhetsiakttagare noterade att trots spridningen av nya säkerhetshot som avancerade ihållande hot (APTS), många företag fortfarande anses, insider hot att vara den största risken för företagsdata. Oseriösa anställda också rör sig bort från att arbeta ensam mot att samarbeta med externa parter.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer