RIM massflykt “kan pressa ned operatörsavgifter: analytiker

BlackBerry och tablett tillverkaren Research in Motion, när älskling smartphone världen, kan tvingas att dramatiskt sänka de avgifter det tar ut bärare för sin service mitt ytterligare företag turbulens, sade en analytiker på måndag.

Reuters rapporterar att RIM förs in nästan $ 1 miljarder dess höga marginaler tjänst under det sista kvartalet, men siffran är fortfarande bara på en femtedel av den totala försäljningen.

Northern Securities analytiker Sameet Kanade sade att RIM hade flyttat “för långsamt” för att motverka den ständigt föränderliga och utveckla smartphone industrin, bland konkurrens från konsument favorit Android och alltmer affärs centrerad iPhones.

Kanade, i en anteckning till beställare som investerar i företaget, reviderats ned sin prognos för aktie prognoser från $ 24 till $ 7, skära sin kommande resultatriktpriset med mer än två tredjedelar.

Han underströk också att bärare, som kraftigt subventionerar populära mobiltelefoner som en del av sina ansträngningar för att minska slut konsumenternas kostnader, allt skulle röra sig bort från att betala BlackBerry serviceavgift.

Det kommer som en andra USA: s regering myndighet, ATF, dras bort från BlackBerry-tjänsten — som inte var bara en gång lukrativ smartphone-segmentet men är fortfarande en säker infrastruktur meddelandehantering nätverk — till förmån för ett billigare alternativ, sa att det på måndag.

Det organ som ansvarar för att utreda och förebygga federala brott med skjutvapen och sprängämnen, sa att det skulle ta bort sin BlackBerry infrastruktur i slutet av året. Som en dolk i hjärtat av Ontario-baserade smartphone företag, ATF kommer att flytta till iPhone, sade byråns Chief Information Officer.

Några är på väg mot en bring-din-egen-enhet (BYOD) modell där befintliga BlackBerry telefoner konsument stöds, men inte officiellt sanktionerade, särskilt inom den statliga sektorn.

Men som vanliga konsumenter rör sig mer mot de två-hästkapplöpning enheter av Android och iPhone, en bredare konkurrens kämpar för att rädda ansiktet. Microsofts Windows Phone 7-plattformen förlorat marknadsandelar under det sista kvartalet, eftersom dess ledande rivaler både vunnit.

Det är ingen hemlighet att RIM är i dåligt skick, även efter en handfull månader sedan ny vd Thorsten Heins tog sin plats i toppen av företaget. Hans primära fokus var att sätta agendan för framtida BlackBerry-enheter och driva marknadsföring samtidigt bli mer konsumentdriven.

BlackBerry 10 väntas i september i år, men stämningen har stängts. Om BlackBerry 10 är ett “spel-växlare”, som det har beskrivits i det förflutna, måste företaget hålla ut tillräckligt länge för att få de kommande enheter och operativsystem ut genom dörren.

Om EU: s försäljning är något att gå efter — och de är långt ifrån bra — då RIM kanske inte ens kunna behålla den brittiska som den europeiska kraftpaket, med över 8 miljoner abonnenter.

Oron RIM: s kvartal snöboll mitt trög BlackBerry försäljning, BlackBerry passerar 8.000.000 märke abonnent milstolpe i Storbritannien, RIM: s nya chef: Fem saker jag ska ändra, RIM: s VD tag team har att gå innan det är för sent

Företaget står inför några allvarliga och svåra frågor om sin framtid, och slut på Lazaridis och Balsillie tag team verkar ha gjort någonting.

Jacqueline Seng / denna webbplats Asien.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende