Qld prop utser Ian Walker som IT minister

Queensland Premier Campbell Newman har utsett Ian Walker som statens minister för vetenskap, informationsteknik, innovation och konst efter, avgång Ros Bates, på fredag.

Walker, som har en bakgrund inom konst och lag, har befordrats efter hans prestation som stöd minister för planering reform, sade Newman.

Newman sade att ett av ansvaret Walker kommer att genomföra är hela-of-government IT-revision till “bättre förstå våra möjligheter och prioriteringar”.

Walker har inte en IT-bakgrund, men inte heller Bates när hon utsågs. Bates tillbringade drygt ett år som skuggminister för offentliga arbeten, informations- och kommunikationsteknik och byggbranschen.

Vad Walker saknar i IT-erfarenhet, gör han upp för med erfarenhet inom juridik. Han utsågs en partner med Cannan & Peterson 1984, som senare blev Norton Rose. Walker har också pekats ut i Australian Financial Review som en av Australiens bästa advokater, och dessutom fungerar som liberala National Party heders juridisk rådgivare.

Vid sin utnämning Walker sade att han är särskilt glada över att bli involverad i Queensland konstscen, som anger att han har haft “ett långt samarbete och kärleken till konsten”, men gjorde ingenting om hans IT ansvar.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Enterprise Software, TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt