Qantas poäng NSW Education CIO

Qantas har bekräftat en rapport från The Australian idag att utgående NSW Department of Education and Training (DET) Chief Information Officer kommer (CIO) Stephen Wilson gå flygbolaget som sin chef för teknik, rapportering till verkställande chef för företagstjänster och teknik David Hall.

(Qantas tail bild genom mateoutah, CC2.0)

NSW DET bekräftade igår att Wilson hade beslutat att inte förnya sitt kontrakt med avdelningen efter fem års ledande sin IT-verksamhet som CIO. Idag är en Qantas talesman bekräftade Wilson skulle ansluta flygbolaget den 30 augusti, som ersätter den nuvarande chef för teknik Segar Reddy – även om hon noterade Reddy var fortfarande närvarande med flygbolaget.

Wilson kommer att ansluta Qantas som flygbolaget inleder en större kostnadsbesparingar övning inom sitt IT-stöd drift, samt se över flera viktiga system.

För ett år sedan Hall – som har beskrivit sig offentligt som Qantas ‘ “kvasi-Chief Information Officer” – berättade en affärslunch i Sydney att han trodde Qantas kunde minska sina IT-kostnader med $ 100.000.000 under efterföljande räkenskapsår.

Det återstår att se om målet kommer att nås – med tanke på att Qantas dator- och kommunikationskostnader var bara ned något för halvåret till 31 december jämfört med samma halvåret till 31 december 2008.

I slutet av mars avslöjades det att Qantas hade inlett en omfattande intern omfördelning av Cisco IP-telefoni hårdvara som skulle beröra några 18.000 användare, en uppgradering som kom strax efter det att bolaget bekräftade i februari att det ersätter IBMs Lotus Notes samarbetsplattform med Microsoft Outlook / Utbyta.

Flygbolaget har också dramatiskt ändra sammansättningen av sitt team.

Till exempel, i augusti, ungefär 200 av flygbolagets personal erbjöds positioner på IBM som en del av ett outsourcing avtal med inriktning Qantas programmet leveransarrangemang.

Wilson själv är veteran i avsevärd förändring på NSW DET.

År 2008 flyttade DET sina 1,5 miljoner elever från sitt Microsoft Exchange e-plattform och på Gmail i en av de största Gmail migreringar globalt hittills. Wilson har också varit inblandad i utbyggnaden av den federala regeringens Digital Education Revolution program i staten – mars sade han avdelningen rullade ut 10.000 bärbara datorer till elever per vecka.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck