Pinterest fattar avser företag erbjuder nya Tjäna pengar på verktyg

Den populära bilden plattform Pinterest har börjat expandera sin intäktspotential genom att erbjuda en ny uppsättning verktyg för att locka företag.

Som en plattform, konceptet bakom Pinterest är ljud – gör det möjligt för användare att skapa online “klipp” av bilder de finner och gillar på webben. Vissa användare skapar scrapbooks tillägnad särskilda ämnen – oavsett om det är gatukonst eller fotografi – och sedan andra medlemmar av Pinterest samhället kan följa dessa styrelser eller repin dem, en härmning av Facebook “gillar” eller Twitter “retweet” -funktionen. Men den nya uppsättningen av verktyg, under namnet Pinterest Web Analytics, är en del av start växande ansträngningar för att tjäna pengar på en plattform för närvarande full till brädden av cupcake bilder, självporträtt och kattungar.

Inte många företag tycks ha hoppat på den senaste community-driven nätverk med samma entusiasm som Google+, Twitter eller Facebook. Verkställande Ben Silbermann berättade The Wall Street Journal i februari att Pinterest är “husgrunder att tjäna pengar” tjänsten under detta år, och som en del av processen, har företaget hade börjat genom att erbjuda företag vad de vill – uppgifter, ren och enkel.

De nya analysverktyg gör det möjligt för deltagarna att spåra alla stift de släpper, och se hur samhället interagerar med något material som de försöker främja på webbplatsen. Meddelade på Pinterest officiella blogg idag, den fria verktyg som innehåller också information om hur många som besöker din styrelser, vad som har mest klickade, och vad har repinned.

För att dra nytta av de nya verktygen, måste du kontrollera din webbplats via uppladdning a.html fil till servern. Men Pinterest stöder endast toppdomäner för närvarande.

Den senaste erbjudande är nästa steg i start försök att locka företag att klippbok plattform, med andra verktyg, inklusive “Pin It” knappar, ombord widgets och företagskonton som redan finns. Pinterest är inte beroende på hemsidan reklam för att säkra ytterligare intäkter, och så locka företag kundkrets som webbplatsen expanderar kan bli en viktig fråga.

Enligt comScore data webbplatsen var den 38: e mest besökta webbplatsen i januari i USA – och med en sådan bred potentiell kundbas, kan det vara så att klippbok webbplats blir så småningom en tunga utmanare när företag anser potential nätet ytterligare marknadsföring.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera