Pantech potentiellt räddas från konkurs med sista minuten köpare

Pantech, som har varit i domstol konkurs sedan augusti förra året, har tecknat en avsiktsförklaring med Seoul Central tingsrättens godkännande för ett eventuellt samgående och förvärv med ett konsortium lett av sydkoreanska optisk enhet (ODD) tillverkare Optis den 16 juni .

De två kommer att börja en månad långa tvär inspektion, och kommer officiellt skriva på förvärvet den 17 juli, om inget hinder för affären hittas.

Pantech stod inför avveckling av domstolen efter tre separata samtal med potentiella köpare misslyckades i år. Handenheten tillverkare gav nästan upp, och förra månaden inlämnade dokument till domstolen om att det önskade att avsluta domstol konkurs, som liknar kapitel 11 i USA, och gå igenom med likvidation. Tidsfristen för en köpare var denna vecka.

Fondförvaltare och fastighetsbolag har visat intresse, men alla samtal föll igenom när de inte uppfyllde de kriterier som ges av domstolen.

Pantech insiders berättade webbplatsen Korea de är mer hoppfull att förvärvet kommer att lyckas den här gången, som Optis är ett välkänt företag i Sydkorea specialiserat sig på tillverkning.

Optis bildades av en ex-Samsung Electro-Mechanics VD 2005 och tillverkar komponenter för odds. Det fick sitt Filippinerna motsvarighet Sephil 2012. Förra året det fick 49,9 procent andel av Toshiba Samsung Storage Technology (TSST), en optisk skiva joint venture från Samsung och Toshiba. Företaget postat 599.9 miljarder won ($ 536 miljoner) i intäkter och ett rörelseresultat på 15 miljarder won ($ 13 miljoner) förra året.

Konsortiet uppgift betalade runt $ 2.000.000 som en insättning till domstolen. EMP Infra Asien, en hedgefond, är en del av konsortiet.

“Eftersom en MOU har tecknats mellan de två parterna, vi tror att möjligheten är stor att det kommer att gå igenom”, sade en domstol talesman betonade att företagen fortfarande kommer att behöva vänta på nästa månads slutliga undertecknandet av.

Pantech är den tredje största mover av smartphones i Sydkorea efter Samsung och LG, men har kämpat under de senaste åren på grund av brist på medel för att tävla i marknadsföringen mot de två jättar.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien