När kommer din dator att få Windows 10 Anniversary Update?

Windows 10 affärs utgåvorna erbjuder de mest flexibla uppgraderingsalternativ

Mer Windows 10

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner, Felsökning och reparation Windows 10 problem

Den andra stora uppdateringen till Windows 10, version 1607, släpptes officiellt för två veckor sedan, den 2 augusti Så varför har inte de datorer i ditt hem och kontor fick Anniversary Update ännu?

Med en installerad bas på nästan 400 miljoner enheter, är att utbyggnaden kommer att ta ett tag.

Du kan påskynda processen om du inte vill vänta. Det finns också sätt att skjuta upp uppgraderingen om du hellre vill titta på och vänta som andra människor skaka ut de oundvikliga fel.

Och om du är en IT-proffs som ansvarar för distribution av Windows 10, har du en helt annan uppsättning verktyg till ditt förfogande.

Här är dina alternativ.

Väntar på Windows Update

Vilket var fallet med de två tidigare Windows 10-versioner, är Microsoft “strypning” leverans av denna uppgradering via Windows Update. Enheter som kommer att få det första är de som borde i teorin vara bäst rustad för att ta itu med det.

Det finns ingen officiell ord om hur lång tid det tar för hela befolkningen i Windows 10 datorer för att ta emot uppdateringen, men om tidigare resultat är någon indikation kan det ta två månader eller mer. Du kommer inte att få någon förvarning om att uppdateringen är tillgänglig, när det är redo att installera, kommer Windows Update schemalägga en omstart tid.

Dessa alternativ är tillgängliga för den version 1607 uppgraderingen.

Enligt min erfarenhet, tar uppdateringen mellan 45 och 90 minuter, beroende på dina resurser. Du kan schemalägga en installationstiden upp till fem dagar i framtiden, men du kan inte skjuta upp det på obestämd tid.

Påskynda uppdateringen

Problemet med att vänta, naturligtvis, är att du riskerar att få uppdateringen anländer till en obekväm tid – som du förvränga att lämna för en affärsresa, till exempel.

I så fall är det bästa alternativet för att manuellt initiera uppdateringen. Du kan göra det genom att gå till nedladdningssidan Windows 10 och klicka på knappen stora Uppdatera nu.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Använd detta online möjlighet att uppgradera omedelbart

Denna knapp kör Windows 10 Upgrade Assistant, som hämtar installationsfilerna i bakgrunden och sedan gör det möjligt att schemalägga uppgraderingen.

Observera att på vissa datorer med minimala resurser, kommer Upgrade Assistant inte fungerar. Det är fallet med HP: s Stream 11, till exempel, som inte har tillräckligt med ledigt lagringsutrymme för uppgraderingen att lyckas. På enheter som detta, är lösningen att använda Media Creation Tool (även tillgänglig från nedladdningssidan Windows 10) för att sparka igång uppgraderingen.

Fördröja uppdateringen

Om du inte är redo för årsdagen Update och du kör Windows 10 Pro, Enterprise, eller Education, kan du skjuta upp uppgraderingen med hjälp av instruktioner jag publicerade här: Windows 10 tips: Tillfälligt försena årsdagen Update

Att denna förändring i Grupprincip flyttar datorn från den aktuella gren till den aktuella gren for Business. Du kommer att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar för dina installerade versionen, men du kommer inte att få version 1607 via Windows Update tills det släpps till den aktuella gren for Business (CBB), åtminstone fyra månader efter den aktuella Branch frigör den 2 augusti.

Det borde innebära att version 1607 kommer att vara redo för CBB i November / December tidsram.

Du har klagomål om Windows 10? Oroa dig inte, du har gott om sällskap. Från min brevlåda, dessa är de gnäller om Microsofts nya operativsystem, med instruktioner för att hjälpa dig att göra dessa problem försvinna.

Användning av andra alternativ i samma gruppolicy kan du skjuta att uppgradering av ytterligare en period på upp till åtta månader.

Om du kör Windows 10 Home finns det inga stöds sätt att stoppa årsdagen Update.

Med hjälp av distributionsverktyg

Om du är en IT-proffs med Microsoft Deployment verktyg till hands, kan du ta kontroll över processen som du traditionellt har.

Installations bitar för Windows 10 version 1607 ska visas på Windows Server Update Services (WSUS) idag. Du måste fortfarande godkänna paketet uppdateringsfunktionen innan den distribueras. Enheter i nätverket får version 1607 så snart du godkänner det, om du inte har konfigurerat dem att skjuta upp uppgraderingar.

Om din organisation använder System Center Configuration Manager, måste du också installations bitarna från WSUS. Dina serviceplaner kommer att avgöra när paketet är utplacerade.

För organisationer med Windows 10 företag licenser, kan du hämta installationsmedia från Volume Licensing Service Center och använda Configuration Manager uppgift sekvenser för att distribuera det.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela