Red Hat omfamnar Hadoop och stora uppgifter

Red Hat, världens ledande företag Linux företag, har meddelat sina stora uppgifter riktning och företagsprogram. Dessutom har Red Hat sagt att det kommer att bidra med sin Red Hat Storage Hadoop plug-in till Apache Hadoop öppen samfundet att hjälpa omvandla Red Hat Storage i ett fullt stöd, Hadoop-kompatibla filsystemet.

Raleigh, NC-baserade företaget kommer inte att göra det själv. Företaget uppgav att det kommer att bli “bygga ett robust nätverk av ekosystem och företagande integrationspartners för att leverera omfattande stora datalösningar till företagskunder.” Så, till exempel, är Red Hat arbetar med öppna molnet samhället, såsom Amazon Web Services (AWS), för att stödja stora data kunder.

När förbi utveckling, proof-of-concept, och pre-produktionsfaserna av stora uppgifter projekt, företags arbetsbelastning kan sedan flyttas till ett företags privata moln att skala upp analyser med större datamängden.

Enligt Red Hat, “en öppen hybrid molnmiljö gör att företag kan överföra arbetsbelastning från allmänheten moln i deras privata moln utan att behöva åter verktyg sina ansökningar. Red Hat är aktivt engagerade i den öppna molnet samhället genom projekt som Openstack och Red hatt egen OpenShift Origin för att möta dessa företags stora uppgifter förväntningar både idag och i framtiden. ”

För att göra detta, Red Hat är att lägga stora uppgifter funktionalitet till sin produktportfölj. För infrastruktur som innebär Red Hat Enterprise Linux (RHEL) och Red Hat Storage, som använder beprövade glusterfs distribuerade filsystemet. För närvarande i teknikförhands ger Red Hat Storage Apache Hadoop plug-in en ny lagringsalternativ för företag Hadoop distributioner som levererar företag lagringsfunktioner medan Application Programming Interface (API) kompatibilitet och lokal dataåtkomst upprätthålla.

Red Hat Storage kommer också att arbeta med Red Hat Enterprise Virtualization 3.1. Denna integration erbjuder företag minskade driftskostnader, utökad bärbarhet, val av infrastruktur, skalbarhet, tillgänglighet och kraften i samhällsdriven innovation med bidragen från öppen källkod oVirt och Gluster projekt.

För att komma åt stora uppgifter på dessa plattformar, erbjuder Red Hat dess öppen källkod JBoss middleware, och Red Hat planerar att samarbeta med ledande big data mjukvaru- och hårdvaruleverantörer att erbjuda interoperabilitet. Utveckling av certifierade och dokumenterade referensarkitekturer förväntas att tillåta användare att integrera och installera heltäckande företag stora datalösningar. I sin tur, Red Hat stater, kommer detta att leda till leverans av en omfattande stora datalösningar till sina kunder genom ledande företag integrationspartners som utnyttjar de referensarkitekturer som utvecklats av Red Hat och sina stora uppgifter ekosystem partners.

Kan Red Hat dra allt detta utanför? Ashish Nadkarni, IDC: s forskningschef Storage System, tänker så. “Red Hat är unikt positionerat för att utmärka sig i företagets stora datalösningar, en marknad som IDC räknar med att växa från $ 6 miljard i 2011 till $ 23,8 miljarder 2016. Red Hat är en av de mycket få leverantörer av infrastruktur som kan leverera en omfattande stor datalösning på grund av bredden av sina infrastrukturlösningar och applikationsplattformar för på-lokaler eller moln leveransmodeller. Som en ledande bidragsgivare till öppen källkod samhällen utveckla viktig teknik för big data IT stapla – från Linux till Openstack Ursprung och Gluster – Red Hat kommer att fortsätta att spela en central roll i Big Data.

 Berättelser

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Bigging upp stora uppgifter: Varför hype handlar om att sluta, vad stor uppgifter innebär för småföretag, Executive Guide: Att de affärsmässiga argumenten för big data (gratis ebook), Big Data 2013: branschaktörer prognoser, M2M vettigt för DBS Bank

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Red Hat utökar molntjänster, Red Hat fartyg Enterprise Linux 5.9, Red Hat planerar att göra för Openstack vad det gjorde för Linux, VMware och Red Hat tornera kontrollen över Vert.x projekt med öppen källkod, Red Hat: s Q3 resultat: takter uppskattningar , förvärvar ManageIQ

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip