Det finns en hysch i luften …

Det har varit en märkbar hysch i luften runt San Francisco som människor får upptagen slutföra sina Burning Man preparat. Du kan se bilar och skåpbilar förpackas, cyklar som fastspänd och takräcken staplade hög.

Burning Man är väldigt mycket en San Francisco / Silicon Valley festival. Det är en typ av dionysiska skördefest där människor samlar enorma kreativitet och industri och där det inte finns någon kommersiell payoff alls. Det finns ingen handel och det finns ingen reklam och inga sponsring.

Ur en dammig gammal sjöbotten där ingenting kan växa, en stad med 50.000 personer stiger med byggnader och konstruktioner flera våningar höga.

En vecka senare allt går bort, tillbaka till det bittra alkali damm som är allas minne av Burning Man eftersom du hålla hitta det i alla vinklar och vrår.

Burning Man verkar alltid så unik och så bräcklig, verkar det alltid att det skulle falla sönder, men det har ännu inte.

En kärna kultur …

Burning Man har funnits tillräckligt länge, sedan 1986, att det är nu kärnan i upplevelsen av kulturen i Bay Area. Det är därför du bör planera att gå en dag.

Men en resa till Burning Man är inte om att kasta en helg väska på baksidan av bilen. Du måste packa allt in och ut. Det är bara is och kaffe som du kan köpa i mitten lägret. Du måste ta allt och ta allt tillbaka med dig.

Dessutom är miljön fientlig. Det är där de ska testa Mars Rover eftersom extrema temperaturer, regn, sandstormar, frysning vind – är hårda. Detta är inte en trevlig upplevelse och det är inte för helgen spa goer. Vilket är anledningen till Burning Man lockar en viss typ av person.

Playa konst …

Den bästa delen av Burning Man är konsten i playa – en verkligt stor duk där människor skapar otrolig konst. En del av det är jätte skulpturer som den ovan, “Bliss” en 40 fot lång skulptur av en dansande kvinna byggd av konstnären Marco Cochrane, kan du se det på Skattkammarön.

Det är ett bra exempel på de enorma ambitioner de artister som möts på Burning Man.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Den lär …

Händelsen är viktigt eftersom det lär en massa saker: stadsplanering, överlevnad i extrema miljöer, samarbete med andra, hur man arbetar i team, hur man ska vara produktiv, och hur man ska vara generös. Det finns ingen handel av något slag på Burning Man, konsten och andra projekt sällan har några namn knutna till dem.

Hela upplevelsen är oförmedlad, det finns ingen förväntan av något slag, det är en meritokrati av i det ordets rätta bemärkelse – det finns ingen historia. Varje år Burning Man återföds igen, från samma damm men i en helt ny värld.

Commerce gratis … sinne fritt

Handeln-upplevelse är stor eftersom det frigör en hel del av dig att du inte inser påverkades. Till exempel, det finns dussintals radiostationer, flera dagstidningar, men det finns ingen reklam. Även varumärken på sidorna av hyresbilar är mörklagda. Det finns ingenting som är “sponsrad av Intel” eller några synliga märken alls. Så långt du kan se.

Det var smärtsamt att lämna Black Rock City och flytta utanför intervallet Burning Man radiostationer och behöva byta till kommersiell radio, även PBS. Det var så hårt att behöva lyssna på alla dessa reklamfilmer.

Ens läsa en tidning med annonser var svårt för många dagar. Jag insåg hur mycket jag översvämmad med kommersiella budskap, upprepade gånger, ständigt. Det kändes mycket bra att vara borta från allt som handel prat eftersom det frigörs en del av min inre dialog.

Det är en stor fördel med Burning Man: lever i en vecka på en plats där det inte finns någon handel alls. En handel-upplevelse – var annars kan du få det? Ingenstans. Vart du än går i världen, till och med avlägsna områden, är någon som försöker sälja något – men inte på Burning Man. Det är en ovärderlig erfarenhet.

Allt arbete som människor gör för att bygga Black Rock City doneras, finns det ingen kommersiellt syfte. För att se en hel stad att fungera, produktiv, och så nyskapande – utan något kommersiellt payoff eller avsikt är verkligen extraordinärt. Vilken typ av plan kan det ge våra städer i dag? [IBM med sitt smarta städer program bör studera Black Rock City.]

Dessutom kan Burning Man vara en bra plats för nätverkande. Eric Schmidt fick sitt jobb på Google eftersom han hängde ut med Larry och Sergey där ett år.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec