Spam kokare ser varumärke bid konserverad

Hormel försökte registrera skräppost som ett varumärke när det används för att hänvisa till “tjänster för att undvika eller undertrycka oönskad e-post” och “skapande och underhåll av programvara, teknisk rådgivning, särskilt i kombination med nättjänster, (och) tillhandahålla expert , ingenjörstjänster och tekniska konsulttjänster (relaterat till skräppost).

Hormel hävdade i ett överklagande till Byrån för harmonisering på den inre marknaden (harmoniseringsbyrån), EU: s varumärkes kropp, att allmänheten inte omedelbart skulle känna igen användning av ordet spam som hänför sig till skräppost utan i stället associera den med “ett slags kryddig skinka” livsmedelsprodukt.

Harmoniseringsbyrån höll inte och avslog överklagandet. Produkter som syftar till att ta itu med problemet med spam syftade till att IT-personal som inte skulle förvirra skräppost med köttprodukten, underhålls det. Dessutom har en Google-sökning gav fler träffar för spam skräppost än för konserverat kött, som uppfyllde harmoniseringsbyrån att ordet var också används av allmänheten för att hänvisa till oönskad e-post.

“Den mest uppenbara innebörden av begreppet spam för konsumenterna av tjänsterna i fråga kommer säkert att bli” oönskad, oftast kommersiell, e-post som skickas till ett stort antal mottagare snarare än en beteckning för konserverad kryddig skinka “KHIM härskande sa.

Hormel har gjort flera försök att rycka namnet från generisk användning, inklusive en reklamkampanj i 2004 och försök att ogiltigförklara Spambuster namn i brittiska High Court 2005. Denna domstol fall misslyckades också.

Tom Espiner av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål