PC-marknaden tar en annan hit i Q2, men Dell språng i USA, globalt

PC-marknaden fortsätter att falla under andra kvartalet markerade den sjunde i rad med sjunkande enheter.

Enligt Gartner, globala PC-leveranser var 64.300.000 under andra kvartalet, en minskning med 5,2 procent från ett år sedan. IDC stämde 62,4 miljoner försändelser i andra kvartalet, för ett år till år minskning med 4,5 procent.

Icke desto mindre, Gartner noteras det finns en viss förbättring. Analysföretaget sade valutaförändringar och en starkare dollar har faktiskt höjt PC priserna i EMEA och Latinamerika. Dessutom har nedgången dämpats.

Huruvida PC-marknaden har bottnat återstår att se. Nordamerika visade faktiskt positiv leverans tillväxt, både Gartner och IDC rapporterade. Förbättrade lagernivåer sätta marknaden på ett bättre fotfäste för den andra hälften av 2016, säger IDC, medan utgången av fria Windows 10 uppgraderingar kan uppmana vissa användare att köpa nya system. Fångsten är att Brexit kommer att drabba tredje kvartalet PC transporter.

När det gäller ställningar, Lenovo höll topplaceringen men föll 2,2 procent i enheter. HP visade tillväxt, liksom Dell. Apple föll.

I USA, Dell och Lenovo visade stark tillväxt.

Vi närmar oss slutet av Microsofts motstycke gratis uppgradering erbjudande för Windows 10.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Läs detta