Pastebin tillgång återställd i Indien: Inget innehåll bort

Pastebin berättar den webbplats som den indiska regeringens omfattande internetblocket, som hade inkluderat platsen, har tagits bort och indiska medborgare åter få tillgång till pastebin – men 27 platser fortfarande förblir förbjudna enligt beställningen.

Enligt pastebin uttalande till webbplatsen, finns det fortfarande ingen kontrollerbar förklaring till Indiens regering beställt internetcensur.

Pastebin berättar att dess erfarenhet av både hantera Indiens tjänstemän och Indiens anklagelser om pastebin värd “jihad Propaganda” innehåll, brutalt kontrast Indiens officiella uttalanden i frågan.

Pastebin berättade webbplats via e-post, “Efter några gräva runt och be om hjälp på Twitter, vi pekade mot den indiska CERT laget (Indian Computer Emergency Response Team).

Vi kontaktade dem direkt, och de berättade pastebin användes av människor inte bara i Indien, men även utanför Indien för att lägga stötande information.

Resonemanget bakom av Indiens DOT (Department of Telecom) blockera på 32 webbplatser för påstått “jihadist Propaganda” verkar fortfarande ogrundade, även om blocket har lyfts på fem platser, inklusive gist.github, Vimeo, Weebly och Dailymotion, tillsammans med pastebin.

Men när pastebin frågade vilket innehåll som krävs för att tas bort, pastebin fick inte veta att ta bort något.

pastebin sa

Vi frågade om det fanns något särskilt innehåll som måste avlägsnas just nu, men detta var inte fallet.

Vi gjorde det klart att pastebin följer alltid med begäranden om borttagning, och att vi tar en sådan begäran mycket allvarligt. Och att det finns 2 sätt att få innehåll bort. En via e-post och via vår på plats rapportsystem.

Det sista meddelandet vi fick tillbaka var “Process för att få tillgång till webbplatsen har inletts.”. Detta var 2 dagar sedan.

Internet Archive, Cryptbin, CodePad och nyfiket, sourceforge.net/projects/phorkie och många andra fortfarande förbjudna i landet.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

webbplatsen uppmaning till Internet Archive inte returneras av tidpunkten för offentliggörandet, och vi kommer att uppdatera den här artikeln med IA status eller uttalande om detta.

Pastebin tillgång tysthet återställts under tiden.

pastebin förklarade

Det är möjligt att vissa användare fortfarande kan vara på gamla DNS-inställningar, som har förblivit cachade, så för dem är det bäst att tömma sin DNS cache, eller att helt enkelt vänta lite längre.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

News of blocket började realiseras 31 December när Centrum för Internet och samhälle (Bangalore, Indien) Policy Director Pranesh Prakash Tweeted en kopia av meddelandet notering 32 blockerade webbadresser.

När allmänheten och pressen började göra buller om blocket den 31 december, Arvind Gupta, den nationella chef för indiska politiskt parti Bharatiya Janata Party (BJP) uppgav på Twitter att “de webbplatser som har blockerats baserades på en rådgivande av Anti terrorism Squad, och bedrev Anti Indien innehåll från ISIS. ”

Gupta sade också, “De områden som har tagit bort stötande innehåll och / eller samarbetade med den pågående utredningar, håller på att blockeras.”

Mr Gupta sedan åter twittrade en användare vars tillgång till Vimeo hade återställts som ett exempel – om webbplatsen kontaktade Vimeo vid den tiden och, som pastebin bekräftade Vimeo det hade inte blivit kontaktad av (eller var det på något sätt arbets med) den indiska regeringen.

Indiens DoT utfärdade en order 17 december att förbjuda 32 webbplatser, som trädde i kraft ojämnt denna vecka på olika tele- och Internetleverantörer, som härrör från en generaldirektör av polisen, Anti Terrorism Squad (M.S. Mumbai) begäran först inlämnad den 10 november.

Upplevelsen av blockerade webbplatser pastebin, Vimeo, Internet Archive, github och Snipt fortfarande motsäger Mr Gupta officiella [Twitter] uttalande.

@pranesh_prakash @Vimeo @github @pastebin Vi har fått många klagomål från människor i Indien som inte har tillgång http://t.co/rvOhn0KKJQ.

– Internet Archive (@internetarchive) December 31, 2014

När Indien tyst lyfte blocket på gist.github, Vimeo, Weebly och Dailymotion förra veckan, Pressinformationsbyrån, Indiens regering hade sagt

(…) Många av dessa wbsites [sic] inte kräver någon autentisering för att klistra något material på dem. Andra uppladdnings artiklar, videofilmer eller foton eller för att hämta innehållet som hjälper till att dölja identiteter. Dessa webbplatser har används ofta för att klistra, kommunicera sådant innehåll genom att bara ändra sidans namn även blockera tidigare.

(…) Kontakt har även tagits med några av de webbplatser. Dessa webbplatser har åtagit sig att inte tillåta att klistra av sådan propaganda informationen på deras hemsida och även arbeta med prop. att ta bort sådant material enligt efterlevnaden av lagar mark.

Redditors fortsätta att diskutera blocken (och hur att komma runt dem) på olika Reddit trådar bekräftar att en del av de listade webbplatser har blockerats av Vodafone, BSNL, ACT Fibrenet, Hathway Cable & Datacom LTD. (Bangalore), bland andra.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Vodafone Indien är den näst största mobiloperatören i Indien (efter Airtel) med uppskattningsvis 173 miljoner kunder. BNSL (Bharat Sanchar Nigam) är en indisk statliga telekom med en kundbas på 117 miljoner. ACT Fibrenet är en bredbandsoperatör hävdar en miljon abonnenter, Hathway Cable & Datacom LTD. har kabel internet och tjänar cirka 11 miljoner kunder (med 430.000 beräknas använda sin bredbands ISP).

Kombinera bara två av de berörda operatörer (Vodafone och BNSL) påverkar blocket åtminstone 290 miljoner indiska medborgare.

Lägga andra indiska internetleverantörer och mobiloperatörer är sannolikt att få Indiens totala för internet-censurerad befolkning att motsvara befolkningen i USA (316 miljoner från och med 2013).

Indiska medborgare rasande om blocket och dess konsekvenser om censur och påverkan på Indiens mjukvaruutveckling sektorn fortfarande rasar på Twitter under hashtag #GOIblocks.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer