Watchdog slår Samsung: Var är den officiella amerikanska återkallelse för exploderande Galaxy Note7?

Consumer Reports säger Samsungs minns var inte tillräckligt exakta, med tanke på de säkerhetsrisker som är förknippade med de bristfälliga batterier

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung kan ha snabbt återkallade Galaxy Note7 telefoner efter rapporter om vissa enheter exploderande under laddning, men det har dragit kritik för att inte gå genom officiella kanaler i USA.

Samsung på fredagen stoppat försäljningen av Galaxy Note7 och inledde ett globalt återkallande efter att ha erkänt 35 fall där enheter hade överhettats under laddning, lovar att ersätta drabbade enheter inom ett par veckor.

Samsung har enligt uppgift sålt 2,5 miljoner Note7 s eftersom de började säljas för två veckor sedan. Den första videon av en allvarligt brända Galaxy Note7 ades den 29 augusti fem dagar före återkallelsen.

Fördröjningen mellan den bilden som visas och Samsungs återkallande kan tyda på en ganska effektiv respons, men enligt amerikanska konsumentwatchdog Consumer Reports, bolagets minns inte exakt nog med tanke på de säkerhetsrisker som är förknippade med de bristfälliga batterier, och borde ha gjorts tjänsteman genom att involvera US Consumer Product Safety Commission (CPSC).

CPSC kan ha, till exempel, gjorde det olagligt för återförsäljare att sälja enheten, som Consumer Reports fordringar var fortfarande finns på vissa återförsäljare på fredag.

“Samsung bör omedelbart inleda en officiell minns med Consumer Product Safety Commission, med tanke på allvaret i säkerhetsproblemet det identifieras med Galaxy Note7,” Maria Rerecich konsumentrapporter chef för elektronik testning, sade i uttalandet på fredagen.

Vi är särskilt oroade över att telefoner fortsätter att vara tillgängliga för försäljning idag.

I USA, Samsung på fredag ​​eftermiddag gjorde en mer specifik tillkännagivande, erbjuder sig att ersätta de nuvarande Galaxy Note7 enheter med en ny denna vecka, i motsats till “inom de närmaste veckorna” i sin globala tillkännagivande. Det är också erbjuds att byta ut enheten för en Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge inom en vecka med en återbetalning på prisskillnaden.

Strax efter Samsungs tillkännagivande, AT & T, Verizon, T-Mobile, Sprint, och Amazon utfärdade sina anmälningar återkallande och ersättning, vilket har dokumenterats av Android myndigheten.

Consumer Reports sade dess shoppare på fredag ​​kunde hitta enheterna i Best Buy i New York-regionen och Orlando, Florida, och i vissa Sprint butiker i Florida. Det sade telefonen var också noterat på Verizon webbplats bredvid en Köp nu-knapp, liksom på Amazon.

Consumer Reports noterar också att Samsungs exploderande telefoner kan uppfylla kraven för rapportering återkallelsen till CPSC enligt lagen Consumer Product Safety. Dessa krav omfattar där en produkt “innehåller ett fel som skulle kunna skapa en betydande produkt fara” eller “skapar en orimlig risk för allvarlig skada eller död”.

CPSC skulle då beskriva ett lämpligt svar och bidra till att avgöra de risker som grundar sig på rapporter.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet