Vad som väntar på Apples September 9 händelse: iPhone 6S, Apple TV, och mer (roundup)

Som hemlighetsfull och oförutsägbar som Apple är, det finns en sak är säker: September iPhone säsong. Och i dag, börjar nedräkningen.

Den 9 september kommer chefer på tekniken jätte ta till scenen i San Francisco för att meddela företagets nya hårdvara och mjukvara erbjudande, före den lukrativa semesterperioden.

På inbjudan till media, Apple kryptiskt sade: “Hej Siri, ge oss en ledtråd”, vilket indikerar röstaktiverad assistent kommer att spela en avgörande om inte nyckelroll i evenemanget.

Vi väntar, bland annat den nya iPhone, nya stationära och mobila operativsystem iOS 9 och OS X El Capitan, och nya Apple TV set-top box.

Men det kanske inte är allt. Rykten har det att Apple kan ha några fler knep upp sina ärmar.

Här är vad vi tror att vi vet så här långt.

Nästan varje år sedan starten, har Apple släppt en ny iPhone i september. Det är nästan säkert att företaget kommer att avslöja sin senaste mobila inkarnation, sannolikt att kallas iPhone 6S.

Och om du var efter en gåta eller två, kanske du besviken, eftersom nästan allt hittills har läckt.

iOS 9 förväntas stödja Force Touch, precis i tid för iPhone 6s; Rapport: iPhone 6s basmodellen att ha 16 GB lagringsutrymme, iPhone 6s rapport: 12MP kamera, 4K videoinspelning möjligt OLED-display, iPhone 6s rapport: Samma som iPhone 6 på utsidan, snabbare LTE-chip inuti, New iPhone försäljning osannolikt att överträffa iPhone 6, 6 Plus, hävdar analytiker

Från de olika bloggar och ryktet fabriker, är det klart att vi kan förvänta oss tre nya saker. Den första är en oerhört liknande om inte identisk konstruktion som sin föregångare, men med några smärre ändringar. Skalet sägs vara något tjockare, vilket gör det styvare, bidrar till att undvika en upprepning av den så kallade “Bend-gate” fråga från förra året. Ju tjockare skal kan också inrymma ett förbättrat, långvariga batteri. Men vad är mer troligt är att Apple kommer att föra sin Force Touch-teknik från den nya MacBook till den nya iPhone. Det skulle sätta press känslighet för enheten, öppnar upp en rad möjligheter för utvecklare.

Vi räknar också med en förbättrad 12-megapixelkamera – en betydande bula på nuvarande modeller – möjliggör super hög upplösning 4K videoinspelning. Det är också troligt att vi kommer att få se en förstärkt upp A9 processor vid sidan av mer minne, vilket gör smartphone snabbare och mer lyhörd.

Även om det är rapporterat att Apple kommer att släppa billigare “C” telefonmodell, kommer iPhone fortfarande finns i två storlekar: den vanliga 4,7-tums iPhone 6S, och 5,5-tums iPhone 6S Plus.

Nästa iPhone kan vara framför så många sinnen, men det är den programvara som gör att telefonen vad det är.

Apple skickar inbjudningar till september 9 händelse: New iPhones sannolikt inkommande, Apple att rulla ut nya tvåfaktorsautentisering i iOS 9 och El Capitan, här är Apples trick längre iPhone batteritid i iOS 9, här är hur Apple kommer att se din iPhone kan passa iOS 9 uppgradering, Apple Watch OS-uppdatering, tredje part native apps på kranen, Mac OS X publik beta i juli, Apple Pay blir starkare mitt Passbook förändring “Plånbok, iOS 9 uppdateringar för iPad uppsättning scenen för företag pro-versionen

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: en bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Tillsammans med den nya iPhone, företaget mobila operativsystem iOS 9 förväntas landa på händelsen. Programvaran, först tillkännagavs på Apples utvecklarkonferens i juni, kommer med en välbekant utseende och känsla, men med en mängd nya funktioner.

Vi får se en “intelligens” uppdatera till Siri, som kommer att utöka sina sökresultat och svar, lägga till stöd för mer inbyggda program, och erbjuder tredjepartsstöd.

Bara det har drivit på intelligens assistent eran, knuffar Microsoft och Google att erbjuda mer i sina mobila plattformar, och även Facebook har nyligen hoppat ombord. Andra funktioner för att komma fram med iOS 9 inkluderar bättre batterihantering, ett uppsving för säkerhetsinställningar och sekretessfunktioner, och en betydande uppgradering till Maps, som har allmänt anses en flopp sedan starten.

Och det finns mer. Mac-användare kommer att se en stationär refresh med OS X 10.11 El Capitan, den senaste Kalifornien-inspirerad operativsystem som landar med företagets sortiment av stationära och bärbara datorer.

Fokus för den uppdaterade programvaran är att pressa ut mer av det du redan har, som bättre prestanda, och snabbare hastigheter – i vissa fall så mycket som fyra gånger. Det görs genom att metall, kärnan grafik teknik som används i nyare iPhones och iPads, till Mac, som erbjuder ett välkommet uppsving till ca rendering prestanda. Och det finns andra uppdateringar, såsom Split View (som många Windows 7 och senare användare kommer att vara som påminner om Snap) och smartare Spotlight-sökning, bland andra funktioner.

Och för den bärbara publiken förväntar förväntad uppdatering Apple Watch att landa på evenemanget, som kommer med nya urtavlor och ökad anpassning.

Till sist. Apple TV förväntas få en omfattande översyn, eventuellt ställa in strömmande set-top box för större och bättre saker ner linjen.

Apples iOS 9 uppdatering kommer att hålla din iPhone och iPad batteri kör längre. Här är hur man spara energi med den senaste programvaran.

Ett flertal rapporter har pekat på en efterlängtad uppdatering av plattformen. Nästan allt som fanns att läcka har läckt – åtminstone, så tror vi.

Med den nya hårdvara och mjukvara, är Apple sade att vilja “aktivt avsluta” med spelkonsoler, sätta pintsized rutan i den stora peruken liga konsoler som Microsoft Xbox och Sonys PlayStation. Lådan är även tänkt att omfatta Siri, driver enheten till samma sfär som konkurrenter som Google Chromecast och Amazons Fire Stick.

Förbättringarna mjukvara och hårdvara kan öppna plattformen upp till App Store tillägg under de kommande månaderna. Vi kan också se lanseringen av en kabel-kutter vänliga Apple-märkt TV streamingtjänst ner på linjen, potentiellt konkurrera tjänster som HBO och Netflix.

Nya iPhone kommer att stjäla showen

iPHONE 6S ROUNDUP

Ny programvara: iOS 9, OS X 10.11, och se OS 2

En ny Apple TV? Det är på tiden

iPhone batteri

Hur mycket kostar det? Vissa säger så mycket som $ 199, mer än dubbla priset på enheten nu.

Apple har, åtminstone under de senaste åren, sköt ut en liten men generös “en sak” att ta bort från presentationen.

Några har läst in storleken på auditorium bokas av Apple: är det en fingervisning om att vi kan se något betydligt större, som en bil? Project Titan lever, men det kan vara ett tag tills vi ser det.

Kommer vi se en uppdateras iPad? Vår syster plats denna webbplats inte uteslöt möjligheten att händelsen i september, typiskt centrerad kring sin mindre mobila erbjudande kan dela scenen med sin tablett kusin. Det kan vara möjligt att vi kommer att se “företagsvänlig” 12,9-tums iPad äntligen.

Vi kommer att ta reda på säker – om allt – i ungefär en veckas tid.

 berättelser

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Kommer det att finnas en “en sak?”

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet