The Hidden färdplan Detaljer från SAP / Sybase Mediadag

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

En återkommande klagomål från de som tittar torsdag morgon SAP / Sybase media webcast med SAP samar VD Bill McDermott och Jim Hagemann Snabe och Sybase vd John Chen var bristen på detaljer kring produktplaner och integrationer. Som en vifta, CIO tidningen kolumnist Thomas Wailgum, twittrade: “fråga: hur många analytiker / bloggare tar det att analysera en händelse utan nya nyheter?”

Det visade sig att de som gjort själva färden till Fairmont Copley Hotel i Boston och fastnat efter gummi kyckling lunchen belönades med en godare dessert.

SAP / Sybase konvergens: Förutom den aviserade, tungt efterlängtade portning av Sybase Adaptive Server Enterprise (ASE) databas för att stödja SAP Business Suite, företagen planerar att rulla ut i minnet-aktiverade Enterprise Process Management (EPM) applikationer och “extrem OLTP [Online Transaction Processing] “under de kommande 9-18 månaderna, skrev Forrester analytiker Paul Hamerman, som deltog på eftermiddagen färdplanen sessioner.

Medan hausse på prestationsförmågan av in-minnesteknik, planerar Sybase att smälta in-minne och långsammare disklagring i förhållanden som är relevanta för företagens behov och budgetar, enligt Chief Marketing Officer Raj Nathan.

SAP visade också en “Business Analytics stack som integrerar Business Objects, Sybase, in-memory DB, etc.”, konstaterade webbplatsens Michael Krigsman.

Faktum är att det var så mycket mer diskussion om hantering och dataanalys på eftermiddagen att IDC: s Carl Olofson menade: “På #SAPSybase händelsen, begravdes de ledningen mobil info grejer är bra, men dess makt är i #Sybase EIM [Enterprise Information Management] av ASE och Rep (görandet) Server. ”

Mobil: Project Gateway kommer att förlänga Sybase Unwired Platform (SUP, för applikationsutveckling) och Afaria enhet programvara till SAP Business Suite. Men SAP och Sybase planerar också att ta Porten till äldre SAP R / 3 utsläpp enligt SAP Mentor Jon Reed, men ingen releasedatum tillkännagavs.

(Reed tillsätts i en kommentar som jag har dragit upp här: “Jag kollade med Kevin Benedict av Netcentric-Strategies.com – även en SAP Mentor Han bekräftade att SUP är agnostiker och som sådan förenlig med alla utsläpp SAP redan Project Gateway.. är annorlunda och SAP-specifika för skäl som angivits i mitt tidigare kommentar. Både SUP och Gateway kommer att ha betydelse för Enterprise Mobility plattformen SAP åtagit sig att rulla ut i nio månader. “)

Företagen planerar också att bygga ett team för att mobilisera SAP program först inom detaljhandeln, kundvård och konsumentprodukter, enligt Nick Brown, vice ordförande för rörlighet på SAP. Dessa kommer att likna de mobila versionerna av SAP: s försäljning och arbetsflödes program som Sybase redan byggt.

SAP är så hausse på mobil som, enligt Hamerman, det “tror på fem till tio år kommer alla interaktioner med applikationer ske genom en mobil enhet.”

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Sybase, under tiden, talade upp “maskin till maskin mobil kommunikation, möjliggör processer utan mänsklig inblandning. Scary sci-fi stuff”, enligt Hamerman.

Ekosystem: Sybase mobila middleware (Afaria och SUP) kommer “sannolikt tryck partners för att ändra fokus till appar,” twittrade oberoende analytiker, Kevin Benedict. SAP partners som Clicksoftware och Syclo är exempel på företag som redan anpassar sig till den nya verkligheten, där det kommer fortfarande att vara “stor upp”, enligt analytikern Merv Adrian.

Finansiella tjänster: Sybase planer på att rikta sin riskhanterings plattform på försäkringsbranschen, säger Adrian, citerar Raj Nathan. Sybase planerar att döpa om sina komplex händelsehantering (CEP) produkter, som inkluderar nyligen förvärvade Aleri, som Sybase Händelse Stream Platform, enligt Adrian.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner