Teradata förvärvar Hadoop konsultföretaget Think Big Analytics

Teradata meddelat att man har förvärvat Tänk stort Analytics, en Silicon Valley-baserade konsultföretaget främst inriktat på Hadoop. De finansiella villkoren för affären har inte offentliggjorts.

Affären markerar Teradata tredje företag inköp i sex veckor, efter förvärven av Revelytix och Hadapt i slutet av juli. Datalager mjukvara och hårdvara leverantör verkar ha ett liknande mål i åtanke genom att köpa upp de tre företag: omfamna Hadoop och andra stora uppgifter teknik för att ge en bro till dess data lagersystem.

Mer specifikt med Think Big köpa, Teradata sagt att det planerar att integrera företagets konsultverksamhet, som erbjuder stora datatjänster sådana bedömningar, planering och arkitektur kartläggning, med sin egen stora uppgifter konsult outfit i Amerika. Tänk stort ledningsgrupp kommer att förbli intakt på bolagets Mountain View, Kalifornien kontor.

Ron Bodkin, grundare och VD för tänker stort, sade sammanslagna företagen gör det möjligt för kunderna att driva analytisk värde från olika datamängder genom att utnyttja nya, öppen källkod tillsammans med befintliga, beprövad teknik.

Vi är mycket glada över att ta nästa steg i vår resa att bygga den främsta stora datalösning serviceorganisation “, tillade Rick Farnell, grundare och VD för funderare.” Genom att kombinera branschledande Hadoop och data vetenskap expertis med branschens ledande plattform för uppgiftsanalys är en fantastisk möjlighet för våra kunder att förnya och förverkliga spel- ändra värde.

Mer

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Teradata är Hadoop drömmar leda till två företagsförvärv, Teradata syftar till att göra R analytics mer företagsvänlig, Teradata lag med MongoDB för stora datamängder, Teradata lanserar QueryGrid, ett arbetsflöde för stor, lite data, Teradata: Hadoop, stora Data Technologies ‘liten faktor “i vår avmattning

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta