Telecom Italia-tre utsikter sammanslagning bleknar

Italiens största telekom har befunnit sig på den mottagande änden av en fin från landets konkurrensmyndigheten efter att ha befunnits ha missbrukat sin dominerande ställning i nätinfrastruktur.

Möjligheten av en fusion mellan Italiens sittande Telecom Italia och H3G – företaget bakom mobiloperatören Tre – ser alltmer osannolikt.

På torsdag är Telecom Italias styrelse satt uppfylla för att ta itu med en rad känsliga frågor som rör företaget, med beslut som fattas på den planerade avknoppningen av den inhemska fasta nätet, bredare strukturella förändringar av telco och blekning utsikterna för samgåendet med H3G, en del av Hong Kong konglomeratet Hutchison Whampoa.

Telecom Italia ordförande Franco Bernabé träffade uppgift med Italiens premiärminister Enrico Letta på måndag för att diskutera situationen och de möjliga resultaten av denna veckas möte, enligt Reuters.

Källor som citeras i italienska affärstidningen Il Sole 24 Ore hävdar att det finns starka meningsskiljaktigheter mellan ledande befattningshavare i Telecom Italia, med några styrelseledamöter (inklusive Bernabe) redo att inleda samtal med Hutchison Whampoa och andra fortfarande ännu att göra ett beslut om huruvida att stödja en sådan åtgärd.

En förutsättning fastställts av Hutchison Whampoa för en sammanslagning är att företag i Hongkong skulle bli Telecom Italias största aktieägare med 29,9 procent av bolaget – ett scenario som anses nästan omöjligt medan Telecom Italia fortfarande behåller kontroll över det fasta nätet, som anses en nationell tillgång. Samtal om föremål för en sammanslagning kunde börja efter en fasta spin-off, som H3G är bara intresserad av Telecom Italias mobil, inte fasta tillgångar.

Enligt analytiker som citeras av italienska marknaderna plats Finanza, är det osannolikt att leda till handling på grund av komplexiteten i en eventuell sammanslagning dessa samtal.

Även om det är möjligt att torsdagens möte kan sprida lite ljus över om de två operatörer går samman, rykten föreslår styrelsen kommer istället helt enkelt överväga ett antal alternativ för att öka konkurrenskraften, samtidigt som möjligheten att gå vidare med en fusion.

Telecom Italia styrelseledamot Tarak Ben Ammar, talar till italienska medier förra veckan, sade: “Vi har beslutat att gräva djupare Vårt mål är att hitta en lösning som kommer att öka priset [Telecom Italia] aktie och skapa intäkter … Vi haven. ‘t härskade ut något. ”

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone