SAP preps nytt 5-års vision: De brännande frågor

SAP vd Bill McDermott på onsdag sade företaget i januari kommer att beskriva en “tydlig vision 2015-2020” som kommer att kretsa kring kärnverksamheten, moln och lönsamhet.

Kommentarerna, som gjordes vid en Morgan Stanley-konferens i Barcelona, ​​var mestadels vanliga frågan från McDermott. Han talade HANA, moln och tillväxt. Vad var intressant är att McDermott sade SAP har redan “gjort djärva drag” och går nu in i “en genomförandefasen.

McDermott regummeras förvärven av Concur, Ariba, Fieldglass och Success och utropat affärsnätverk inverkan. SAP vill licensiering och underhåll, moln abonnemang och transaktioner nätverks som intäkts hinkar.

Läsa mellan raderna, verkade McDermott för att signalera att SAP kommer att handla om organisk tillväxt, tuck i förvärv som “förmodligen kommer att få dig att sova” och innovation.

I januari kommer jag att lägga ut en tillväxtplan för varje år. Du ser vad vår plan är att växa kärnan, växa molnet och operativ lönsamhet. Du vet där skyddsräcken är “, sade McDermott.” Det handlar om utförande nu. Jag förväntar kärnan att rock solid och molnet att växa mycket snabbt.

McDermott tydligt signalerat där SAP är på väg, men frågor kvarstår före och efter det att planen avslöjas. Här är en stab på de stora frågorna i förväg

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst