Samsung P510 Review

Samsung har lagt ett bekvämt kortkommando på den sida av P510 som automatiskt öppnar mappen i en jämn och tämligen snabb rörelse. Vi vet inte riktigt vem som skulle använda detta snarare än bara vända telefonen öppen men det verkligen ser cool (gränsar pretentiös men). Men öppna telefonen avslöjar platta knappsatsen inuti och en liten 65K-färgskärm. Det är en fyra-vägs navigeringsknappen (vardera riktningen fungerar som en genväg i viloläge) och i mitten är WAP-läsaren knappen. Hela tangentbordet är bakgrundsbelyst i blått och lätt att navigera när du skickar textmeddelanden.

En jättestor 1000 kontakter kan lagras på P510 med mobil, arbete, hem och e-postfält tillgängliga. Bilder kan tilldelas varje kontakt som lagrats i telefonens minne, som visas på huvuddisplayen när personen ringer (förutsatt att du har autosvar avstängd).

Organiserar funktioner inkluderar ett larm, kalender, kalkylator, att göra-lista och valutaomvandlare. Fun Box är ett annat ställe att du kan komma åt P510 WAP browser, liksom ljud, bilder och Java-spel. Spel inkluderar BubbleSmile, ett pusselspel där du vrider intilliggande bubblor att skapa diagonala rader med 3 eller fler bubblor och Fun2Link där du ansluter oljeledningar som liknar Windows pusselspel, Pipe Dreams.

Den infraröda porten på sidan av P510 kan du trådlöst skicka data till telefoner eller datorer med IrDA-anslutning.

Meddelande funktioner inkluderar en T9-ordboken läge för att komponera SMS och MMS samt bokstäver, siffror och symboler lägen. Den P510 kan lagra upp till 200 meddelanden i minnet förutom 30-tal meddelanden på SIM-kortet.

Kameran utförs ganska bra med tanke på det bara stöder VGA-upplösning (640 x 480 pixlar). Bilder tagna i väl upplysta rum är skarpa och tydliga och inte lida suddighet som drabbar vissa modeller. Liksom vår Redaktionen mottagare, Samsung E800 stöder kameran multi-shot, så att du kan fånga sex, nio eller femton skott i snabb följd. Specialeffekter har antika, månsken, grå, negativa, dimma, sepia, spegel och vertikal flip. Fyra bildkomprimeringsinställningar stöds: ekonomi, normal, fin och super fin. Som med alla Samsung telefoner, kan slutarljudet inte stängas av (på grund av koreanska sekretesslagar).

Det finns en liten lysdiod bredvid kameran som hjälper som en blixt när du tar nattbilder. Den “Matrix” inställning kan du ta fyra eller nio bilder, som P510 iordning sedan till en enda bild.

På polyphonics sidan, utmärker den P510. Det är en eklektisk blandning av 20 ringsignaler för inkommande telefonsamtal, 10 separata toner som meddelanden (SMS / MMS) och 4 toner för när mappen öppnas och stängs. Dessa kan stängas av och telefonen innefattar även en vibrationsfunktionen.

Samsung har en slimmad batteri som sitter i jämnhöjd med telefonen (varar ca 3-4 dagar) och en högre kapacitet batteri som skjuter ut något, men förlänger den genomsnittliga livslängden (under våra tester) av en extra dag.

Samsung P510, Företag: Samsung, Pris: AU $ 699, Tel: 1300 369 600

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator