Så gott som förbises: Uppgradera din Windows 10 virtuella maskiner medan de är fortfarande fri

Windows 10 gratis uppgradering nedräkningstimer

Mer Windows 10

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner, Felsökning och reparation Windows 10 problem

Vi är nu bara dagar från den fria apokalyps, i slutet av Windows 10 uppgradering snålskjuts. Om du inte uppgraderar din Windows 7 och Windows 8.1 maskiner genom fredag, du dömd. Du kommer aldrig någonsin att kunna köra Windows 10 på din …

Vänta. Vad?

Nej, det är inte så illa. Allt som händer är att om du inte avslutar dina uppgraderingar av fredag, måste du betala för att uppgradera till Windows 10. Du kommer fortfarande att kunna uppgradera dina maskiner efter fredag. Du kommer fortfarande att kunna använda Windows 10 efter fredag.

Världen kommer inte att avslutas den fredag ​​(åtminstone inte på grund av Windows, i alla fall). Vi gör inga garantier om zombies, främmande invasioner, eller effekten av Trump och Clinton kandidaturer på planetens framtid. Men din Windows-miljöer kommer att vara säkra. Så det är det.

I själva verket kommer Windows 7, 8 och 8,1 maskiner också fortfarande få sina uppdateringar. Och om du vill uppgradera, behöver du bara köpa en uppgradering, som vi har gjort med nya Windows-versioner i flera år nu.

Som sagt, varför spendera på uppgraderingar om du inte behöver? Förra veckan tog jag dig på en rundtur i tio Windows 10 uppgraderingar jag utförts under de senaste veckorna. Ingår i denna uppsättning var några virtuella maskiner som jag använder regelbundet.

Men som jag har talat till människor i de senaste dagarna, har jag hört samma historia om och om igen. Det går ungefär så här: “Vi gick runt på kontoret och katalogis alla våra maskiner Vi har kontrollerat av dem vi uppgraderade, och är ikapp på resten..”

När jag frågade om virtuella maskiner, folk jag pratade med tittade på mig uttryckslöst, och sedan, till en person, svarade med en svordom som rimmar med “Oh, spotta.”

Eftersom de gjorde sin maskin inventering med hjälp av gamla ledningen genom att gå runt teknik, stoppade de olika virtuella bort på hårddiskar inte göra det på listan.

Jag är här, därför att påminna dig om att uppgradera din virtuella innan gratis uppgradering fartyget seglar bort.

Artighet av en diskussion med webbplatsens Wizard-of-the-Windows, Ed Bott, jag har ytterligare några tankar och knep för att dela.

Han föreslår att det för vissa VM, kanske du vill göra anspråk uppgraderingen rätt, men stanna på en aktuell version tills du är redo att gå full fart framåt. I detta sammanhang föreslår han, “för VMS är det oftast löjligt lätt att göra anspråk på en gratis uppgradering. Ställ en kontrollpunkt först. Gör uppgraderingen. Bekräfta att du har aktiverat och har en digital rätt. Rulla tillbaka till föregående checkpoint. Ta-da . ”

Vad jag gjorde var helt enkelt klona min VM innan du uppgraderar. På så sätt har jag en Windows 8.1 version med samma licens som Windows 10 versionen. Även om jag har ingen verklig avsikt att använda den äldre Windows-versionen, jag har en kopia runt om jag behöver det. Självklart kommer jag bara använda det ena eller det andra VM vid varje given tidpunkt. Det är ett av de sätt VM är mycket hjälpsam.

Den som har en VM på en Mac per definition har en produktnyckel för det. Så de behöver inte uppgradera (även om de säkert kan om de vill) .; Bara skapa en helt ny VM med den version av Windows 10 som överensstämmer med ett de har installerat (Pro-till-Pro, Home till -hem) .; inte ange en produktnyckel under installationen,. Efter installationen är klar, ange den gamla produktnyckel under Inställningar> Uppdatera och säkerhet> Aktivering.

En Anmärkning: snarare än snapshotting, jag klonat hela VM-filen. Jag gillar detta synsätt bättre för då finns det en ren, helt separat fil. Du behöver inte oroa dig för att tillämpa alla typer av delta förändringar för att komma tillbaka till punkt ursprungs.

Det gör det också möjligt för mig att ta den klonade fil, klistra in den på en extern hårddisk och dumpa den i min garderob. Med bilder, är allt det gamla grejer ansluten till VM som röran.

För de som kör Windows virtuella på en Mac, har Ed ett förslag för att få nya installationer av Windows 10 arbets. Han säger

Liksom alla andra uppgraderingar Jag tar om här, är detta synsätt giltigt till fredag.

Om det är verkligen för teständamål, kan du alltid ladda ner en eval version av den senaste Windows-utgåva gratis. Enterprise Edition är bra för 60 dagar,. Du kan ladda ner Windows 10 VM från denna länk. De är bra för 90 dagar. När de 90 dagarna är upp, ladda ner nya versioner.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

David Gewirtz leder en rundtur i hur uppgraderingen gick för 10 mycket olika maskiner.

Ed och jag hade en bit av en fram och tillbaka om varför du använda Windows virtuella maskiner i produktionen. Generellt Windows virtuella används som en testmiljö.

Vi kom överens om att det scenario där du kommer att vara att använda en Windows VM löpande är den jag använder: Jag kör Windows på min Mac. Till exempel när jag vill köra Microsoft Visio Pro (som inte har en Mac-version), jag startar Parallels och köra den i en Windows 10 instans.

För dig som bara behöver snurra upp en Windows 10 VM för en liten stund för att testa något eller arbeta på ett tillfälligt projekt, har du tur (och detta gäller efter 29 juli deadline också). Ed påpekade dessa intressanta anteckningar

Så där du går. Världen är inte närmar sig sitt slut. Medan snålskjuts slutar på fredag, kommer Windows 10 att fortsätta att vara tillgängliga i både betalda för uppgraderingar och fritt fram för att testa tillfälliga installationer.

Du kan följa mina dag till dag projektuppdateringar på sociala medier. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz, och på YouTube YouTube.com/DavidGewirtzTV.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Så inte galen. Det kommer allt vara okej.

Läs detta

Efter tidsfristen