RIM in för downsize som intäkter kraschen?

RIM är inställd för en trippel whammy som kan kräva att företaget kasta de flesta av sina anställda bara för att överleva som en nisch säkerhetsanordning maker.

Research in Motion är ett fundamentalt bruten företag som sannolikt kommer att delas upp i delar och kan se räkenskapsåret 2014 intäkter på cirka US $ 7 miljarder dollar, långt under 12 US $ miljard Wall Street räknar för närvarande, enligt Morgan Stanley.

Morgan Stanley analytiker Ehud Gelblum blev den senaste analytiker att dike några förhoppningar om RIM inför vad som är känt för att vara en skatte första kvartalet tåg vrak. Gelblum nedgraderade RIM till undervikt – lite sent för den berörda parten – på tanken att företaget inte ens kommer att kunna hålla sitt bokförda värde. Alla strategiska omvandling kommer att kräva en mycket mindre RIM som bryts upp i delar.

Gelblum arbets teori är att de kommande nio månaderna för RIM kommer att vara total helvetet. Först RIM kommer att krossas i augusti kvartalet mitt åldrande enheter, en fördröjning av BlackBerry 10 lansering och en trög smartphone marknaden inför iPhone 5 lanseringen. RIM: s första kvartalet av räkenskapsåret 2013 kommer att bli en enda röra och det andra kvartalet utsikterna kommer att bli värre.

Detta nio månader helvete kunde vara längre bör BlackBerry 10 enheter – som kan komma ut i den bakre halvan av 2012 – försenas. Med andra ord, dagens Wall Street uppskattningar är långt borta på RIM. Analytiker förväntar RIM att leverera och i genomsnitt US $ 3 miljard i kvartals intäkter under de närmaste två åren. Gelblum argument är att RIM: s intäktsbas nästan halveras.

Gelblum sade i en forskninganteckning

RIM är sannolikt betydligt missa beräkningar i sin FQ2’13 augusti kvartalet den blir påkörd med trippel whammy av en snabbt åldrande arv portfölj av Bb7 enheter, standard paus i levererade enheter inför lanseringen av sin nya BB10 telefon och den övergripande svimma i smartphone marknaden som orsakas av paus före den förväntade oktober iPhone 5 lanseringen. Marknadsandel förlust accelererar i FY14 som riskerna har vi flaggat tidigare intensifieras, nämligen 1) konkurrensen ökar på tillväxtmarknader på grund av ökad tillgänglighet och lägre poäng av Android smartphones och pris 2) BB10 missar tillbaka till skolan och produkten flops, särskilt eftersom det har inget tangentbord som vi tror är en viktig del av Blackberrys som håller den nuvarande Blackberry trogen stark.

Och RIM: s bästa tillgång – verksamheten lönsam trafik – kommer att förbrukas av pengar grop som är dess enhet affärer, sade Gelblum.

Hur kommer RIM att svara? Gelblum hävdar att RIM kommer att bli mindre. Hur mycket mindre? RIM kommer sannolikt att leverera 10 miljoner till 20 miljoner enheter i framtiden. För att bryta även på den volymen, kommer RIM behöva skära 90 procent av de 16.500 anställda att avsluta med 2000 anställda. I detta scenario kommer RIM att vara en nisch enhetstillverkaren fokuserar på marknader med hög säkerhet.

Detta diagram beskriver RIM: s topp och dess eventuella tråg.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende