Piratkopiering och datalagring bedfellows producera bästa argumenten mot nya lagar

Någonstans i en bakgård i Australien i helgen, var ett litet barn glatt näven bort på en spik med en plasthammare, en söt bild vara säker, men en i slutändan meningslöst ett. På andra håll i trädgården, skulle det ha varit en vuxen gör det faktiska arbetet med att använda en riktig hammare, med verklig kraft, för att åstadkomma slag uppgiften.

När det gäller piratkopiering och intrång i upphovsrätten, har den senaste veckan visat regeringen bara alltför glad att utöva sin plasthammare, samtidigt som man erkänner att marknaden och upphovsrättsinnehavare har den verkliga makten.

På baksidan av en rapport vinklad till att visa hur produktiv australiensarna är på intrång upphovsrätt – det material som omger rapporten naturligtvis gick med det antal som sa 43 procent av australiska innehåll konsumenter hade överträtt om upphovsrätt, snarare än 26 procent av alla australiska internet användare – kommunikationsminister Malcolm Turnbull uppmanade till internationella åtgärder för att ta itu med frågan och utropat nyligen passerade piratkopiering plats blockerande lagar som en del av lösningen.

Men redan nästa mening i ministerns uttalande visade den verkliga lösningen.

“Rättighetshavare” mest kraftfulla verktyg för att bekämpa online-intrång i upphovsrätten gör innehåll tillgängligt, snabb och prisvärd för konsumenterna “, sade han.

Faktum är att rapporten konstateras att endast en av fem personer sa att de skulle sluta konsumera upphovsintrång om de fick ett brev från sin ISP säger deras internet skulle suspendera för piratkopiering, och endast 17-19 procent av de tillfrågade sa att de skulle ändra sina vanor om ISP varnade dem att deras konto har använts för att göra intrång, eller att de skulle ha sin uppkopplingshastighet minskas.

Varningsmeddelanden av denna typ ligger till grund för förslaget till kod som skulle se australier får tre chanser att tygla sina intrång vanor, eller ansikte med sina kunduppgifter överlämnas till en upphovsrättsägare genom domstolsbeslut.

Paradoxalt nog för dem som vill förvandla en nation av så kallade pirater i “lagliga” konsumenter, sade undersökningen att användare som betalar för innehåll samtidigt konsumerar upphovs intrång tillbringar mer än användare som bara förbrukar icke-intrång.

Under en tremånadersperiod bland de svarande i åldern 12 och över, undersökningen visade att de som konsumerade en blandning av upphovsrätt intrång och icke-intrång innehåll tillbringade i genomsnitt AU $ 200 på musik, AU $ 118 på videospel, AU $ 92 på filmer, och AU $ 33 på TV-innehåll. Konsumenter som bara konsumeras inte gör intrång innehåll tillbringade endast AU $ 126 på musik, AU $ 110 på videospel, AU $ 67 på filmer, och AU $ 22 på TV, medan rena upphovsrättsintrång konsumenter spenderade bara AU $ 88 på musik, AU $ 24 på videospel, AU $ 53 på filmer, och AU $ 8 på TV-innehåll.

Men undersökningen visade också att majoriteten av utgifterna för musik och film var inte på objekten innehåll själva.

“För både musik och film, var huvuddelen av den genomsnittliga utgifter från inköp av antingen digitala eller fysiska kopior. När det gäller musik, detta främst bestått av konserter och spelningar, och när det gäller filmer, det främst bestod av att gå på bio, “det sagt.

Detta resultat går stick i stäv med vilja att blockera webbplatser och stämma konsumenterna i glömska för att skydda upphovsrättsinnehavare. Det visar att medan ohämmad överträdelse skulle lämpa sig till handlingen att Australiens kreativa industrier är under existentiellt hot, innebär den optimala lösningen åtminstone viss tillgång till obetald och potentiellt upphovsrättsintrång.

Det verkar som den gamla trop att ladda ner albumet gratis för att se om det är något bra, eller ge det en första lyssna på YouTube, men sedan gå till spelningen och köpa t-shirt, som är bättre för konstnärer har någon vikt Det.

Som FAQ på ministerns sida sade, var detta undersökning för att ställa in ett riktmärke på vilken det skulle vara möjligt att mäta “effekterna av regeringens åtgärder för att minska nätet intrång i upphovsrätten”, men då det genomfördes, hade Netflix lanserat en dagen före.

“Det är osannolikt att resultaten ta hänsyn Netflix inträde i den australiensiska marknaden”, den FAQ sa.

Med tanke på den hastighet med vilken videostreamingtjänster håller på att antas – en sexfaldig ökning av sex månader – det är mycket troligt att nästa upplaga av institutionens forskning kommer att visa en ökning av användare betalar för innehåll, och den genomsnittliga utgifter också på väg upp.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Detta resultat kommer att vara mer beroende på marknaden, och ankomsten av lämpliga, snabba och lättillgängliga tjänster i detta land, och inte ett skydd mot piratkopiering ram som har fastnat i kostnader förhandling och har varit tvungen att ha en oberoende expert kallas in för att bryta dödläget.

Jag skulle dock vilja förebyggande syfte gratulera regeringen för vad som är säker på att vara en stötfångare rapport nästa gång, och för alla back-slapping det kommer säkert att göra för att lovorda platsen blockering.

På den förmodade andra sidan av politik, tog Labor extra beslut vid sin konferens i helgen att rösta för en översyn i den obligatoriska datalagring lagstiftning det hjälpte aktivera bara fyra månader sedan.

“Dessa lagar bidra till att skapa en kultur av rädsla, en kultur där vi alla är misstänkt och föremål för ökad massövervakning”, säger New South Wales Labor MP Jo Haylen.

Haylen var framgångsrika i att få rörelse hon utstationeras begå Labor till en översyn av regleringen av teckningsoptioner samt förteckningen över de organ som kan komma åt datakommunikation.

Ändå replikerar ett beteendemönster som inträffade när ett lagförslag för att utvidga ASIO befogenheter rensas parlament: Lagstiftningen föreslås av regeringen, säger Labor det kommer att titta på Bill “i sak” innan signalering sin avsikt att passera lagstiftning med mindre tillsyn förändringar, och, trots att de egna parlamentariker ger omrörning tal mot dess passage, gör det i lag med sin välsignelse.

I detta fall var Labor kunna förverkliga vad det hade gjort, om än en tredjedel av ett år i efterhand, och vem vet hur många warrant åtkomst till telekommunikationsuppgifter innan den kan se över lagstiftningen, om den någonsin gör.

“Vi behöver inte lagar som bemyndigar justitiekanslern för att lägga till fler myndigheter att denna lista på ett infall och alltid expandera regeringens tillgång till våra digitala liv”, säger Haylen.

I ironi insatserna, Haylen s skarpsinniga iakttagelser på hennes partis egna handlingar är rätt uppe med Department of Communications självförgörande mot piratkopiering forskning.

Situationen skulle vara ganska underhållande, förutom att vi har att göra med förtroendevalda och lagar som kommer att ha en väsentlig inverkan på människors online och offline liv, och det bör om att dessa frågor endast tas upp efter lagarna passerat, snarare än noga beaktas när lagstiftningen är före parlamentet.

Men det är svårt att förvänta sig mer av en politisk process där webbplats-blockerande lagstiftning drevs igenom i tre månader och dess enda utfrågning deltog en enda Labor senator och en koalition senator.

Ingen bör bli förvånad att dåliga processer leverera dåliga produkter, särskilt när det gäller teknik och lagen.

I kölvattnet av Labor beslut att granska data-lagring lagstiftning tog justitiekansler George Brandis möjlighet att ifrågasätta oppositionens engagemang för nationell säkerhet och data lagring regim.

“Metadata är en viktig undersökande byggsten, som är centralt för nästan varje terrorismbekämpning, organiserad brottslighet, kontraspionage, cyber, och exploatering av barn utredning. Det används i nästan varje seriös brottsutredning, inklusive mord, våldtäkt och kidnappning “sade Brandis.

Bill Shorten och Mark Dreyfus måste hålla fast vid sitt ord och återuppta den Arbeiderpartiet till denna lagstiftning, som innebar viktiga garantier och tillsyn arrangemang, inklusive avsevärt minska antalet myndigheter som kan få tillgång till uppgifterna. Herr Förkorta måste bekräfta att om han väljs, kommer han inte upphäva våra data-lagring lagar.

De australiensiska folket förtjänar vissheten att våra nationella säkerhetsorgan kommer att fortsätta att ha tillgång till de uppgifter de behöver för att undersöka och förbjuda terroristnätverk.

Med tanke på att vi valde detta parlament kan riksåklagaren vara rätt – kanske med parlamentet, får vi vad vi verkligen förtjänar.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer