? Huawei driver “full cloudification” för operatörer

Kinesiska tekniken jätten Huawei har presenterat sin globala molnstrategi, säger att det kommer att fullt ut “cloudify” alla sina produkter och tjänster för att driva cloudification och digitaliseringen av teleoperatörer över hela världen.

I sitt tal vid Analyst Summit Huawei i Shenzhen på måndag, Huaweis roterande vd Eric Xu sade att endast genom att använda molnet kommer operatörer kunna fortsätta konkurrera med over-the-top (OTT) leverantörer. Huawei kommer därför att använda molnet alla dess egen verksamhet i uppmuntran för operatörer att följa efter.

Vår strategi är att helt cloudify alla våra produkter och lösningar “, säger Xu.” Det är precis vad vi har gjort under de senaste åren för att köra hela vår portfölj till IP, vi kommer att göra det igen för alla moln, och i slutändan för att stödja den digitala omvandlingen och driften av våra telco och företagskunder.

Huawei kommer att “driva ekosystem” genom att välja telekompartner som är villiga att utnyttja sina befintliga relationer med företagskunder, deras nät och anläggningar, och deras uppgifter att börja erbjuda molntjänster.

De tre stegen för att uppnå fullständig cloudification identifierades av Huawei som är sammanslagna hårdvaruresurser, fullt distribuerad programvaruarkitektur samt fullständig automatisering för service provisioning och felavhjälpning utan mänsklig inblandning.

Huawei sköt också sina “vägar” – en förkortning för “realtid, on-demand, all-nätet, DIY, och social – konceptet som en väg mot digitalisering.

“Från vår synvinkel, är kärnan i digital omvandling eller bli en digital tjänsteleverantör för att definiera tydliga mål för den resan. På Huawei, tror vi att målet bör vara att leverera en ROADS upplevelse till sina konsumenter och företagskunder,” Xu sa.

“Det krävs smidighet och intelligens i hela ekvationen, inklusive nätverk, operativsystem, applikationer. Alla dessa måste flytta till molnet, och de är en förutsättning och tekniska förutsättningar.”

Översyn traditionella operativsystem att bli molnbaserade system – vad Huawei kallas “cloud-definierade nätverk” – skulle vara utmanande för telekomföretag, bekräftade den nuvarande vd, men är avgörande för att vistas på marknaden.

När vi tittar på digital omvandling, är den mest tuffa delen troligen förändringen eller omvandling av operativsystemet, vare sig det OSS, BSS, eller CRM. Hela operativsystemet måste omvandlas. Och att systemet måste ändras från en traditionell arkitektur till en Internet-arkitektur.

“Endast på detta sätt kan operatörer vara vig, och kan vara konkurrenskraftig, och de kan vara lika lyhörd som OTT spelare till kundernas behov … det är mycket, mycket kritisk till att fastställa deras framtida konkurrenskraft.”

Att kunna tjäna pengar de uppgifter som de samlar in och äger är en annan viktig fördel som operatörer har över OTT leverantörer, med Huawei säger att det skulle hjälpa tjänsteleverantörer att utnyttja sina stora datalager genom en ny plattform.

“För Huawei, är vårt fokus att ge en stor uppgifter aggregering, gruv- och analysplattform som våra partners kan ta och göra sin egen applikationsutveckling [på] för att skapa värde för sina nätverk företagskunder”, säger Xu.

För företagets verksamhet, är vårt huvudmål att leda moln migration av företagets IT-arkitektur, för att leda företaget nätverk mot programvarudefinierad, och för att ge en stor dataplattform för att våra partners för att skapa värde för företagskunder … tanken är att driva cloudification i företagets IT, företag nätverk och för att driva moln definierade migration.

Ryan Ding, Huawei VD för produkter och lösningar, diskuterade också företagets kärnstrategi för sakernas Internet (IoT), säger den tredje stiftet av detta är att använda en molnbaserad förvaltning anslutning plattform.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

“Vår strategi för sakernas Internet är att fokusera på anslutning”, tillägger Xu.

“Och det kommer att bli en naturlig del av vårt uppdrag kring att bygga en bättre uppkopplad värld … ansluta fler saker till nätverket.”

Huawei arbetar också på att driva sina 4,5 g nätverk som förberedelse för 5G 2020. Det samarbetar med operatörer på nätverksteknik i världen, inklusive Vodafone, BT, Deutsche Telekom, Singtel, Optus och Tele Danmark Communications.

Under 2015, Huawei levererades 108 miljoner smartphones i världen, och redovisade nettovinst på 36,9 miljarder yuan ($ 5,7 miljarder), en 33 procent från år till år ökar, på inkomsterna av 395 miljarder yuan, vilket motsvarar 37 procents tillväxt.

Upplysningar: Corinne Reichert reste till analytiker toppmötet Huawei i Shenzhen som en gäst av Huawei

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin