? Data säkerhetsfrågor att se Macquarie Uni migrera från Gmail till Office 365

Macquarie University sade att det kommer att migrera all personal e-post och kalendrar från Gmail till Office 365 för datasäkerhet syfte senast i slutet av året.

I ett meddelande till alla Macquarie University personal, förklarade Chief Information Officer Mary Davies att eftersom Google kommer att flytta universitetets lagrade data från Europa till USA, inledde universitetet en sökning efter en alternativ e-postleverantör, och har valt Microsoft Office 365 , som är värd sina data lokalt i Australien.

Microsoft har varit värd sitt moln produktsvit i Australien sedan oktober förra året när det öppnade två datacenter som ligger i Sydney, New South Wales, och Melbourne, Victoria.

Davies berättade webbplats som datasäkerhet är ett prioriterat område för universitetet, och tror Microsoft kommer att kunna leverera det.

“Avsikten Macquarie övergång till Office 365 är att säkerställa att vi kan tillhandahålla personal med en säker och integrerat erbjudande för att hantera sin e-post, kalendrar och medföljande svit av Office 365 verktyg”, sade hon.

“Det nya erbjudandet kommer att omfatta större säkerhet och dataskydd, samt förbättrade dataåtkomst hastigheter, global e-tillgång, och samverkan med andra australiska universitet.”

Övergången kommer efter mer än 90 anställda har lotsa användning av Office 365 för de senaste sex månaderna. Som en del av rättegången Davies sade några problem påträffades med en majoritet på grund av samexistensen av Gmail och Office 365.

Som en del av övergången, Davies sade personalen kommer att behålla sina Google-konton och tillgång till Google Apps, men kommer inte längre att använda Google för e-post och kalender. Hon tillade att Google Apps kommer att ses över separat i 2016 baserat på personal och student krav.

Student e-post och kalendrar kommer att finnas kvar på Gmail, och kommer att behålla tillgång till Google Apps för att möjliggöra samarbete mellan studenter och personal, säger Davies.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund