Wacom Bamboo Capacitive Stylus

Kapacitiva skärmar är på modet. iOS, Windows Phone, BlackBerry, Android: de har alla dem. De är smidigare och lättare att använda än de gamla resistiva pekskärmar, och allt du behöver är ett finger, inte en knaster plast penna. Men vad händer om du snabbt vill ta anteckningar? Skriva på en pekskärm är, minst sagt, besvärlig och långsam. Du kan försöka och klottra anteckningar med en fingertopp, men det är krånglig, liksom svårt att se vad du har skrivit.

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, rörlighet, Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: perfekt för den nya Apple iPhone

Svaret är enkelt: det är tillbaka till de gamla dagarna av pennan. Det finns något naturligt om att skriva med en penna på en skärm – även på låg upplösning beröringsyta av en tablett (oavsett om det är en iPad eller en Android Honeycomb-enhet). Kapacitiva stift är nu relativt vanligt, och medan några har nyskapande former och mönster, andra gillar Wacom Bamboo Stylus ta den gamla välbekanta pennan som en modell.

Plocka upp Bamboo Stylus för första gången, och du hittar det positivt viktas med en mjuk grepp. Det är bäst att hålla den strax ovanför metallspetshållaren, som kanten av metallen kan vara lite obekväma efter en kort stund. Spetsen på pennan är en mjukt gummi, och glider lätt på de flesta Tablet skärmar, vilket ger dig en överraskande mängd kontroll – så att du kan använda Bamboo Stylus för att navigera program samt ett inmatningsverktyg (något du hittar användbar på en kall vinterdag!).

En metallklämma hjälper dig att hålla pennan säkert i fickan. Om du inte vill det, kan du skruva metall änden av pennan för att ta bort klippet – något vi har inte sett på många kapacitiva stift. På bara 120mm bambu är långt kortare än många pennor, och det är lätt att tappa bort den i en datorväska, så du kanske vill passa en lina för att fästa det till en tablettask.

Vi var inte säker på om bristen på ett lock för gummispetsen, och som ett resultat vi skulle vara benägna att vara noga med hur vi lagrat Bamboo Stylus. Spetsen är mycket mjuk och flexibel, nästan som en bubbla, och vi var oroliga att det kan punktera och striden. Du kan förmodligen återanvända locket av en gammal tuschpenna om du vill ha ytterligare skydd. Spetsen är utbytbara, även om det finns ingen prissättning ännu för reservdelar.

Pennan fungerade bra med alla våra testmjukvara på en iPad 2 och iPhone 4, inklusive ArtRage naturliga medier måla paket. Det är ännu inte certifierade för Android Honeycomb Tablet OS, men vi hade inga problem med att använda den med några av de första Android konst program eller anteckningsverktyg och handstilsigenkänning programvara. Men vi hittade capactitive skärmen på en HP tm2 Tablet PC svarar – även om samma åtgärder fungerat bra med ett finger.

Wacom matchande Bamboo Paper app är en trevlig liten freeform anteckningar och skissverktyget. Det är ingen OneNote (återigen ingenting annat är!), Men det är en trevlig match för Bamboo Stylus. Wacom har gett det en känsla av en naturlig media skissa ansökan, samtidigt som begränsar valet av penntyper till dem som matchar Bamboo Stylus s formfaktor. Kanske bäst behandlas som en elektronisk version av den allestädes närvarande litet fält Notes kuddar, innebär den stora skrivområdet du kan snabbt klottra anteckningar på en sida, matcha dem med skisser och diagram i en handfull olika reservoarpenna bläckfärger.

Om du vill dela sidor med andra (särskilt de som inte använder iPads), kan du skicka en sida som en bild eller skicka en hel anteckningsbok som en PDF-fil. Vi skulle ha velat ha kunnat skicka enstaka sidor som PDF-filer – men det är en gratis app (åtminstone fram till 30 juni).

Om du vill ha en penna för surfplattan, sedan få en från en specialist i tablettingångs teknik som Wacom är ett förnuftigt alternativ. Den £ 24.99 Bamboo Stylus är välbalanserad, lätt att använda och fungerar bra med ett brett utbud av enheter och applikationer – allt du verkligen vill ha från en penna!

Simon Bisson

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: Perfekt för den nya Apple iPhone