Telecom Nya Zeeland nedskärningar flaggor jobb

Telecom New Zealand VD Simon Moutter har flaggat att hundratals jobb är inställda på att gå från Telco, efter rapportering ett halvt år nettovinst på NZ $ 156.000.000, upp från NZ $ 99.000.000 föregående år, men med en nedgång i omsättning på 9,5 procent.

Jämförelsen är komplicerat, sade företaget, eftersom Telecom Nya Zeeland delades med sin fasta bredbandsgrossistföretag Chorus i slutet av 2011. Den ursprungliga nettovinst skulle vara NZ $ 163.000.000, jämfört med NZ $ 129.000.000 i slutet av 2011.

Moutter berättade uppgift journalister på fredag ​​morgon som nedskärningar på Telco kommer att vara “långt in på hundratals”, med mer information kommer att tillkännages inom de närmaste tre månaderna. Företaget har cirka 7000 anställda.

Nya Zeeland Labour IT talesman Clare Curren kritiserade flytten att skära jobb, säger att de högkvalificerade, högt betalda positioner är av det slag landets ekonomi behöver.

Var är dessa arbetstagare kommer att hitta nya jobb? Arbetslösheten är 6,9 procent, och under de senaste tre månaderna av 2012, 33.000 personer gav upp på arbetsmarknaden helt och hållet “, sade hon i ett uttalande.” Deras utsikter är dystra.

Bolagets ordförande Mark Verbiest sade att Telecom NZ är i färd med att flytta bort från att vara en fast och mobil infrastrukturbolag till att bli mer mobila och datacentrerad.

“Bakom rubriken nummer, är vår verksamhet förändras avsevärt. Mobila intäkter är högre på baksidan av efterfrågan, och det har varit en god tillväxt i nettokundanslutningar sedan stängningen av CDMA-nät. Å andra sidan har fasta ringer intäkter fortsatte att minska i linje med branschtrender och efter ett strategiskt beslut av vår australiska enhet AAPT att rationalisera några låga marginaler företag “, sade han i ett uttalande.

Dessa intäkts förändringar återspeglar de stora globala trender som telekommunikationssektorn blir alltmer fokuserade på mobil och data.

Bolagets australiska företag, AAPT, kämpade också i halv, rapporterar en 28,9 procent nedgång i rörelseintäkter från NZ $ 370.000.000 under de senaste sex månaderna 2011 till NZ $ 263.000.000 under de senaste sex månaderna av 2012.

Telecom Nya Zeeland lagt 158.000 nya WCDMA anslutningar i halv, trots att bolagets totala kundbasen minskade till följd av stängningen av sitt arv CDMA-nät. Telecom också lagt 13.000 nya bredbandsanslutningar detaljhandeln.

Moutter sade att företagets 3G-nät täcker nu 97 procent av den nyzeeländska befolkning, och under regeringens landsbygdsbredbandssatsningen skulle Telecom Nya Zeeland att rulla ut 120 nya cellplatser.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga