SAP för att konstruera NAB ryggraden

SAP har precis släppt sitt resultat för året 31 december 2009, som pekar på ett nytt avtal med National Australia Bank (NAB) som en av sina senaste segrar.

Tim Ebbeck, (Credit: SAP)

NAB tecknat avtal med SAP i december för att uppdatera befintliga SAP-mjukvara och rulla ut företagets nya system, enligt SAP president och vd för Australien och Nya Zeeland, Tim Ebbeck.

NAB genomförde ett komplett program av verk i sin back office, front office och kärnbanks, Ebbeck berättade website.com.au. Affären var en del av den totala moderniseras, inte kärnbank.

SAP kommer att skapa en enda huvudbok för alla delar av banken. “Detta ger ryggraden ekonomi möjligheten för banken att sedan bygga på med kärn bank- och finans och alla deras andra system på toppen av det”, sade han. Affären omfattade även HR och upphandlingssystem.

Jag tror att det är ett strategiskt beslut för banken “, säger Ebbeck.” Det finns en stiftelse element de beslut som fattas här som innebär SAP och en fortsättning av vår långsiktiga engagemang i banken.

Arbetet har redan påbörjats på styrning och utforma systemen. Genomförandet skulle ske i år, sade han.

Ebbeck avböjde att säga hur mycket affären var för eller hur lång tid det skulle ta.

SAP ökade sina intäkter i år i Australien och Nya Zeeland med 11,3 procent, enligt företaget. Ebbeck sade att regionen hade varit den mest framstående SAP nav i världen för andra året i rad.

Satsningen på olika branscher hade dragit SAP genom enligt Ebbeck, som medan vissa industrier såsom regeringen skära ned på utgifterna, andra var fortfarande stark. Han pekade också på SAP: s strategi att inte längre leverera i tid och inom budget, men i tid, inom budget och värde.

I en kupp för Ebbeck, har intäkterna från sina dotterbolag Business Objects, köpte under 2007, ökade med 126 procent.

“Jag tror att vi äntligen integreringen av SAP och Business Objects tillsammans”, sade han.

Ebbeck sade att Business Objects hade varit ett specialfall i Australien, eftersom även i andra länder kundöverlappningen hade funnits 30 procent, i Australien att det hade varit 70 procent. Det hade varit en extra utmaning, men SAP hade anpassat sina strategier för att titta på olika möjligheter att integrera kan medföra, såsom den produkt som Business Objects Explorer.

Office, Murray Goulburn Co-operative Co. Limited, Energy Australia, Queensland Office of State Revenue och Queensland motorvägar hade gått live på SAP i år, sade han.

SAP nyligen vunnit fem års arbete med Queensland Rail efter en annan seger tidigare under året. SAP kommer att ge en komplett plattform för järnvägs verksamhet.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget