Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 Beta: On-ramp till cloud computing

Jag kommentera sällan på beta test programvara tills det är en utsläppt produkt. Jag trodde dock att riktningen Red Hat tar för sin KVM-baserade Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) 3,4 beta gjort det värt att publicera en kommentar.

Nya funktioner i Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 Beta inkluderar starkare Openstack integration, företagets nätverk kapacitet förbättringar och avancerad hanterbarhet av hela bunten.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 Beta stärker och förenklar provisione och delning av nätverksresurser som används av både traditionella och molnaktiverade arbetsbelastning genom Openstack Networking (Neutron) integration. Betaversionen erbjuder förbättringar som förbättrar säkerheten och skalbarheten Neutron tillhanda nätverk. Dessutom stöder Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 Beta öppen Vswitch och dess mjukvarudefinierade nätverk (SDN) kapacitet.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 Beta ger avancerade flervärdnätverkskonfiguration som gör det möjligt för administratörer att ändra nätverk och tillämpa dessa förändringar på alla datorer som är anslutna till det angivna nätverket. Denna funktion automatiserar nätverks modifieringar uppgifter, förenklar underhåll och eliminerar nätverks inkonsekvens frågor.

Blandade lagrings domäner ger användarna möjlighet att använda skivor från flera, separata förvarings domäner typer – inklusive iSCSI, FCP, NFS, Posix och Gluster – inom samma datacenter. Enda skiva snapshots möjliggör mer anpassning som användarna kan välja vilka diskar vidta särskilda ögonblicksbilder (t.ex. operativsystem disk, eller dataskiva) och anpassade bilder med granulat backup nivå (såsom förmåga att välja just den aktuella VM-konfiguration.)

Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 Beta kan administratörer automatisera och hantera många av de tidskrävande uppgifter som plågar virtualiseringsmiljöer. Nyckel automation och förvaltning förbättringar i 3,4 Beta inkluderar

Red Hat visar att det inte ser virtuell maskin programvara som en fristående teknik för att bara kapsla in och isolera en systemavbildning och låta flera bilder att köra på samma fysiska systemet. Företaget ser tydligt denna teknik adresserar ett antal behov, inklusive

Red Hat är inte den första att lägga dessa typer av förbättringar till en virtuell maskin programvara. VMwares vSpere, Citrix XenServer och Microsofts Hyper-V virtuell maskin mjukvaruprodukter redan har liknande kapacitet.

Red Hat försöker särskilja sina erbjudanden från andra med sin snäva fokus på öppen källkod mjukvaruutveckling och support. Det är inte alls klart att detta i sig, kommer att locka företag som redan har standardiserat på Citrix, Microsoft, Oracle eller VMware.

De viktigaste frågorna som företag och molntjänsteleverantörer måste vara adress är de totala kostnaderna lösning, och vilka begränsningar leverantörerna ställer på användningen av deras teknik. Red Hat anser att dess inställning ger fördelar i båda områdena.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

Ytterligare förbättringar schemaläggare – Ange schemaläggning politik enligt dina unika affärsbehov, Affinity / Anti-Vängrupperna – Definiera arbetsbelastning affinitet politik för hur virtuella loppet tillsammans på samma värdar eller separat på olika värdar,.. Hot Plug CPU – Dynamiskt tilldela virtuell processorer utan att starta om VM (kräver operativsystem stöd) .; SNMP konfigurationstjänst – Integrera med Red Hat Enterprise Virtualization med övervakningssystem som du väljer,. Ihållande moln init metadata – förenkla den ursprungliga uppsättningen upp moln noder för att underlätta proviantering och konfigurering av virtuella maskiner baserade på förinställda konfigurationsinställningar.

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

En robust, men ändå enkel, på ramp för molntjänster, A system verktyg som kan delta i en enhetlig hantering domän, en prestandaoptimering och hanteringsverktyg som gör det möjligt att bättre utnyttja tillgängliga behandlingsresurser genom att knyta ihop VM som ingår av samma arbetsbelastning och gör det möjligt att aggregera VM från logisk perspektiv och samtidigt tillåta dem att köra på en enda maskin eller ett antal fysiska maskiner, en del av en skala upp prestanda verktyg som gör processorer som ska tilldelas till virtuella som krav arbetsbelastning bearbetning ökar och tilldela dem senare som krav arbetsbelastning bearbetning minskning del av ett nätverk virtualiseringsmiljö som gör att IT-administratörer att finjustera hur bandbredd används, Gör det möjligt för Openstack skall optimeras och presterar bättre.

Striden över virtuell maskin programvara, Virtualisering 2014: Är vi fortfarande har det här samtalet, tar Red Hat Linux till nästa nivå?

Vad Red Hat har att säga om RHEV 3,4

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

ögonblicksanalys