? Red Hat dubblar ner på Openstack

Du vet Red Hat som världens ledande Linux företag. Rimligt nog. Vad Red Hat vill bli känd som dessa dagar är världens ledande privata moln företag. För att göra det hända, har Red Hat anammat öppen källkod Openstack infrastruktur-as-a-service (IaaS) moln.

På Red Hat huvudkontor, har bolaget beslutat att flytta från att vara en Linux-jätte till ett moln makt.

Red Hat plan har stött på vissa svårigheter. Canonical är Ubuntu är det ledande operativsystemet Openstack moln. Andra topp teknikföretag, såsom IBM, också kasta sina hattar i Openstack ringen, samtidigt som nya dedikerade Openstack företag, såsom Mirantis, gör inbrytningar.

Det är inte saktar ner Red Hat för ett ögonblick. Dagar före toppmötet Openstack, meddelade Red Hat den allmänna tillgången på Red Hat Cloud Suite och Red Hat Openstack Platform (rhOP) 8, Tillsammans erbjuder Red Hat nu en komplett, integrerad hybrid-moln stack med en container applikationsplattform-as-a -service (PaaS), OpenShift, massivt skal IaaS, rhOP 8 och enhetliga verktyg, Red Hat CloudForms. Kunderna kan antingen använda dessa individuellt eller som en enda, enkel att driftsätta moln med Red Hat Cloud Suite.

Bildar ryggraden i Red Hat hybrid moln erbjudanden är rhOP 8. Detta bygger på Openstack Liberty release, som kom ut i höstas. Den senaste Openstack release, Mitaka, har varit ute bara dagar och det är inte sätts in ännu kommersiell Openstack distribution.

RhOP 8 integrerar den beprövade grunden för Red Hat Enterprise Linux (RHEL) med Openstack teknik för att bilda en produktionsfärdig moln plattform. RhOP 8 nu inbyggt innefattar

Det är inte över för Windows och enheter. Men Microsofts framtid är allt om molnet och abonnemang, eftersom dess ekonomi och företags prioriteringar visar.

Red Hat försöker också hårt med den här versionen för att få telekom företagskunder. Telekommunikationsföretag, som nu kommer till 10 procent av alla Openstack produktions distributioner, snabbt antar Openstack. RhOP 8 lägger till flera nya och viktiga tech förhandsgranskning funktioner fokuserade på att förbättra nätverksvirtualiseringsfunktioner. Med den här versionen finns det mer säker förutsägbar latens med realtid KVM, förbättrad nätverk I / O-prestanda med dataplanet Development Kit (DPDK) accelererad Open Vswitch och en OpenDaylight mjukvarudefinierad nätverk (SDN) plugin.

Genom att använda denna för en stiftelse vill Red Hat Red Hat Cloud Suite att ge kunderna en one-stop privat molnlösning. Förutom rhOP 8, molnet Suite kombinerar Red Hat containerapplikationsplattform OpenShift Enterprise med en gemensam ram för förvaltning Red Hat CloudForms.

Ytterligare Red Hat Cloud Suite produkter inkluderar

Sätt allt detta tillsammans och jag ser Red Hat tar en mycket välbekant väg. Liksom december och IBM före dem, Red Hat vill erbjuda kunderna en allt-i-ett programvarustacken för alla sina deras behov. Eftersom inrättandet av ett privat moln är aldrig en lätt uppgift, jag misstänker att detta tillvägagångssätt kommer att hitta många kunder.

Det enda som saknas är en hårdvarupartner. Eller är det?

Automatiska uppgraderingar och uppdateringar, enkelt uppgradera stora punktutsläpp och mindre uppdateringar. En del av rhOP direktör utför automatiskt de nödvändiga systemomfattande uppdateringar till både kärnOpensTack tjänster, liksom regissören själva verktyget, bidrar till att leverera en sund och stabil Openstack moln och samtidigt minimera driftstopp,. Infrastruktur och hantering av arbetsbelastningen ingår använd Red Hat CloudForms för livscykel och den operativa ledningen över Openstack infrastruktur och arbetsbelastning. CloudForms kan hantera Linux och Windows Workloads som körs på toppen av Openstack, inklusive livscykelhantering, användning övervakning och rapportering, flera noder orkestrering, och styrning och policybaserad åtkomstkontroll,. Mjukvarudefinierad förvaring. Red Hat Ceph Förvaring, Red Hats massivt skalbara, mjukvarudefinierad lagringslösning, ingår nu med Red Hat Openstack Platform. Detta ger en inledande 64 terabyte mycket flexibel föremål och blockera lagring som är stor nog för de flesta Big Data projekt.

På samma dag Red Hat meddelade rhOP 8, meddelade Dell att den släpper sin egen rhOP 8 integrerad öppen molnlösning: Dell Red Hat Openstack Cloud version 5.0. detta har

Red Hat och Dell möter stark privat moln konkurrens, men med dessa drag de visar de planerar på att vinna.

 Berättelser

Cloud computing växer upp, en API på en gång

En enhetlig erfarenhet, som spänner över verksamheten och livscykelhantering, självbetjäning, och övervakningssystemen. Dessa kraftfulla verktyg som tillhandahålls av Red Hat Satellite omfattar rullande uppdateringar för utplacering, konfigurering, plåster, och prenumerationshantering. En ny självbetjäningskatalog sträcker sig till att omfatta livscykeln, drift och ekonomisk förvaltning av tjänster som kunderna distribuera, nytillagda övervakning infrastruktur med riskhantering och analys – proaktivt samla infrastrukturanalys som gör det möjligt för kunderna att hantera tekniska risker innan de påverkar. operationer. Red Hat Insights, en nyligen släppt operationer hanteringstjänst, ger dessa övervakningsfunktioner som spänner Red Hat Openstack Platform, Red Hat CloudForms och Red Hat Satellite,. KVM-baserade virtualiseringsplattform med den nyligen uppdaterade Red Hat Enterprise Virtualization, erbjuder förenklad virtuell maskin -till-virtuell maskin migration;. Öppna, massivt skalbara, mjukvarudefinierad förvaring med införandet av Red Hat Ceph lagring som ingår i rhOP 8.

Ny flexibel referensarkitektur som ger validerad core arkitektur detaljlösningar optimerade compute, lagring och nätverk design, med en portfölj av innovativa validerade tillägg,. Deployment automatisering i alla skikt, hårdvara och mjukvara, integrerad med Red Hat OSP direktören,. Seamless på plats Openstack versionsuppgraderingar (Liberty framöver uppdateringar) .; Dell Poweredge R630 / R730xd 13: e generationen servrar som drivs med den senaste generationens Intel Xeon E5-2600V4 (Broadwell) processorer,. Gäst hög tillgänglighet för att minimera driftstopp i händelse av strömavbrott,. Host direktmigrering att flytta virtuella datorer från en värd till en annan utan driftstopp.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Openstack Mitaka anländer med fokus på enklare driftsättning, Ubuntu Linux fortsätter att dominera Openstack och andra moln, Red Hat satsar sin moln framtid på Openstack

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin