Kommer Apple iPhone 6 Plus hjälpa Doom 7-tums tabletter?

Apples första “phablet” iPhone 6 Plus, verkar vara en hit ut ur porten, lika många förutspått (om inte den sena Steve Jobs). Med sin 5,5-tums skärm, är den stora stora smartphone redan, ses som ett hot, till en annan Apple bästa säljare, 8-tums iPad mini. Men det kanske inte är den enda tablett som är i fara.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

En tredje part fall tillverkaren säger att det har specifikationerna för större 5,5-tums iPhone, en phablet stor enhet. Kommer det kannibalisera iPad mini försäljning?

Marknadsundersökningsföretag är, att mäta ökningen av phablet och analzying dess inverkan på resten av mobilindustrin. Enligt TabTimes har TECHnalysis Research chefsanalytiker Bob O’Donnell identifierat en potentiell olycka som kan ha omfattande konsekvenser för många företag: 7-tums tabletter. Med sin kompakta storlek, och ofta kompakta priser, har 7-tums tabletter ökat marknadsandelar snabbt, men TECHnalysis förutspår som tabletten industrin svalnar under de närmaste åren att större skärm skiffer kommer att svänga tillbaka i favör.

Ett annat företag har forskning som tyder trenden tillbaka mot större tabletter kanske redan har börjat. Accenture genomförde en färsk studie som visade 72 procent av sannolika tablett köpare föredrog en större skärm tablett till en mindre storlek en. webbplatsens Rajiv Reo ser en senaste tidens nedgång i Indiens tablett försäljning som, till följd av phablet feber sveper över landet.

Även phablets har, deras belackare, med tanke på deras besvärliga storlek för schlepping runt och för att placera telefonsamtal, de har några överklagande i jämförelse med en 7-tums tablet, bland annat bättre mobil uppkoppling med tanke på att många tabletter fortfarande köps med endast Wi-Fi . Det kommer alltid att finnas motstånd från några som inte vill försöka att trycka in en gigantisk telefon till en byxor ficka eller handväska, men som telefonsamtal minskar till förmån för textning och många redan glida de mindre tabletter i jacka fickor, konsumenter verkar vara anpassa sig till de större telefoner.

Det kan förklara medan nästa Google Nexus tablett ryktas vara en 8,9-tums modellen i stället för en 7-tums en. Det kommer också att bli intressant att se om ökningen av phablets gör Microsoft tänka två gånger om att frigöra en “Surface Mini” tablett, som webbplatsens egen Mary Jo Foley tror, ​​inte kommer att se dagens ljus före 2015 ändå. En annan viktig test kommer att vara införandet av budget från 7-tums Windows 8 tabletter som, Toshiba Encore Mini, – de är tänkta att vara en avgörande sätt att få Windows på fler mobila enheter, men om konsumenterna är på väg bort från liten tablett format, kan denna strategi blir spårade ur.

Vill du hellre ha en phablet eller en 7-tums surfplatta? Tror du enheter som iPhone 6 Plus kommer att leda till en nedgång i popularitet av små tabletter? Låt oss veta dina tankar i Talkback nedan.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet